Ga terug
+ servings
No knead bread met gepofte knoflook
Recept afdrukken
5 van 1 stem

No knead bread met gepofte knoflook

Dit no knead bread met gepofte knoflook is het lekkerste no knead bread dat ik heb gemaakt. Mooi hoog, luchtig van binnen en zeer knapperig van buiten. En dat alles met een subtiele knoflooksmaak, YUM.
Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd1 uur 45 minuten
Rijstijd9 uur
Totale tijd11 uur
Gang: brood
Trefwoord: brood, brood bakken, gepofte knoflook, homemade, no knead, vers brood, zelfgemaakt
Porties: 1 brood (24 cm doorsnede)

Equipment

  • vel aluminiumfolie
  • vel bakpapier
  • gietijzeren pan met deksel

Ingrediënten

Gepofte knoflook

  • 1 bol knoflook
  • 2 el olijfolie

No knead bread

  • 450 g patent bloem
  • 1 zakje instant gist - 7g
  • 1,5 tl zout
  • 350 ml lauwwarm water

Instructies

  • Begin met het maken van de gepofte knoflook. Snijd hiervoor het kapje van een hele bol af. Leg de bol knoflook op een vel aluminiumfolie en schenk hier de olie overheen.
  • Vouw het aluminiumfolie dicht en laat de knoflook 60 minuten op 150℃ poffen.
  • Knijp na het poffen de teentjes knoflook uit en plet ze met een vork of mes zodat het een pasta wordt.
  • Doe de bloem, gist, zout en gepofte knoflook in een kom en schep de ingrediënten even om.
  • Roer met een spatel terwijl je het water langzaam toevoegt. Roer net zolang tot de ingrediënten goed zijn gemengd. Let op: het is super plakkerig!
  • Dek de kom af met plasticfolie en laat het deeg 8 uur in de koelkast rijzen.
  • Bebloem het aanrecht en leg hier het brooddeeg op. Vouw en stretch het deeg vier keer (bebloem je handen hiervoor) en leg het op een vel bakpapier. Laat het afgedekt met een theedoek nogmaals 30 minuten rusten.
  • Verwarm ondertussen de oven voor op 220℃ hetelucht en zet de gietijzeren pan vast tijdens het voorverwarmen in de oven zodat de pan ook heet kan worden.
  • Til het bakpapier met daarop het brooddeeg op en leg dit in de pan. Maak met een scherp mes een paar inkepingen in het brood (in een patroontje of gewoon een simpele snee over de lengte van het brood) en bak het brood 30 minuten in de oven met de deksel op de pan.
  • Verwijder na 30 minuten de deksel en bak het brood nog 10-15 minuten tot de bovenkant goudbruin is gekleurd.
  • Laat het brood miniaal 15 minuten afkoelen voordat je het aansnijdt.