Ga terug
+ servings
Lamingtontaart
Recept afdrukken
No ratings yet

Lamingtontaart

Lamingtons ken je wellicht als de klassieke Australische snack. Het zijn cakeblokken, gecoat in chocolade en kokos. Ik gebruikte dezelfde ingrediënten maar maakte een Lamingtontaart!
Voorbereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd50 minuten
Totale tijd1 uur 20 minuten
Keuken: Australisch
Trefwoord: aardbeienjam, chocoladeglazuur, kokos, kokostaart, Lamingtons, Lamingtontaart, slagroom, stapeltaart, taart, zoet, zoet recept
Porties: 1 taart (20 cm)

Equipment

  • elektrische (hand)mixer
  • 3 springvormen van 20cm doorsnede
  • spuitzak met glad spuitmondje

Ingrediënten

Cakebeslag

  • 8 eieren
  • 300 g kristalsuiker
  • 100 g boter - gesmolten
  • 2 tl vanille-aroma
  • 2 el maizena
  • 250 g bloem
  • snuf zout

Chocoladeglazuur

  • 75 g boter - gesmolten
  • 150 ml water
  • 6 el ongezoet cacaopoeder
  • 300 g poedersuiker

En verder

  • 150 g geraspte kokos
  • 150 g aardbeienjam
  • 250 ml slagroom
  • 2 el poedersuiker
  • 1 zakje slagroomversteviger

Instructies

  • Breek de eieren in de kom van de keukenmixer en voeg hier de suiker aan toe. Klop het geheel ong. 10 minuten op hoge stand tot het in volume toeneemt en lichtgeel kleurt.
  • Verwarm ondertussen de oven voor op 180℃ boven- en onderwarmte. Vet de springvormen in.
  • Schenk de gesmolten boter bij de eieren en suiker in de kom en blijf kloppen tot de ingrediënten goed zijn gemixt.
  • Zeef de droge ingrediënten boven de kom en spatel deze rustig door het eimengsel.
  • Verdeel het cakebeslag over de drie springvormen. Zet de springvormen in de oven en bak de cakelagen in 30 minuten gaar. Laat ze volledig afkoelen.
  • Maak het chocoladeglazuur door alle ingrediënten met elkaar op te kloppen tot een glad mengsel.
  • Coat iedere cakelaag volledig in het glazuur en wentel ze daarna direct door de geraspte kokos.
  • Leg één cakelaag op een bord of taartplateau en smeer de bovenkant in met aardbeienjam.
  • Klop de slagroom met de poedersuiker en slagroomversteviger op en schep dit in een spuitzak met glad spuitmondje.
  • Spuit kleine toefjes van de slagroom over de aardbeienjam.
  • Leg de tweede cakelaag op de slagroomtoefjes en smeer ook deze weer in met aardbeienjam. Verdeel de rest van de opgeklopte slagroom er in toefjes overheen.
  • Dek af met de laatste cakelaag en serveer de Lamingtaart direct of bewaar maximaal 3 dagen afgedekt in de koelkast.