Ga terug
+ servings
Recept afdrukken
No ratings yet

Bagel breakfast burger met krokante kip

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd25 minuten
Totale tijd35 minuten
Gang: brunch, lunch, ontbijt
Trefwoord: bagel, breakfast burger, ontbijt
Porties: 3 bagels

Ingrediënten

Krokante kip

  • 360 gram kippendijen
  • 1 ei
  • een paar volle handen cornflakes

Saus

  • 2 tl honing
  • 1 el grove mosterd
  • 2 el yogonaise
  • 6 takjes verse dille fijngehakt

Overig

  • 3 bagels
  • 1,5 avocado
  • 1,5 plak oude kaas
  • 3 eieren

Instructies

Krokante kip

  • Zet twee kommen klaar; in de eerste kom doe je het ei (losgeklopt) en in de andere kom de cornflakes. Knijp met je handen de cornflakes wat fijner.
  • Snijd de kippendijen in dunnere plakken. Haal iedere plak kip door het ei heen, en daarna door de cornflakes. Druk de cornflakes er met je handen nog wat steviger op. Verhit ondertussen een beetje olijfolie in een koekenpan.
  • Leg de kip in de pan en bak op middelhoog vuur gaar. Zet het vuur niet te hoog want dan kunnen uitstekende stukjes van de cornflakes te donker worden. Wanneer niet alle kip in 1 pan past (of je bakt met twee pannen tegelijk), herhaal je deze stap nog een keer.
  • Terwijl de kip gaart, maak je de rest klaar (of doe dit deels van tevoren).

Saus

  • Meng alle ingrediënten voor de saus met elkaar en zet het bakje apart.

Overig

  • Terwijl de kip gaart, verwarm je de bagels in de oven zoals vermeld staat op de verpakking.
  • Snijd de avocado in plakken, en bak de drie eitjes. Leg halverwege het bakproces van de eitjes de kaas erop en laat deze nog even mee smelten.
  • Wanneer de kip gaar is, de bagels en de eitjes gebakken zijn, maak je de breakfast burgers. Snijd hiervoor de bagel open, beleg met wat saus, kip, avocado, een gebakken ei met kaas en als laatste nog een beetje saus. Serveer met nog een beetje verse dille eroverheen gestrooid.

Notities

TIP: Je moet voor deze burger meerdere dingen tegelijk (of kort na elkaar) doen. Zorg dus dat je het hele recept eerst hebt gelezen, en dat je zoveel mogelijk voorbereidt (avocado alvast snijden, sausje maken, oven voorverwarmen etc.). Dan heb je een lekkere warme breakfast burger!