Ga terug
+ servings
Bananabread cheesecake
Recept afdrukken
No ratings yet

Bananabread cheesecake

Een cheesecake waarmee je het beste van twee werelden combineert: het zachte en zoete van bananabread en het romige van cheesecake. Beter wordt het niet vandaag!
Voorbereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd1 uur 20 minuten
Rusttijd6 uur
Totale tijd7 uur 50 minuten
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: bananabread, bananabread cheesecake, bananenbrood, cheesecake, fastfood friday, taart
Porties: 1 taart (24 cm)

Equipment

  • 1 springvorm (24 cm doorsnede)
  • elektrische (hand)mixer

Ingrediënten

Voor het bananabread:

  • 2 grote overrijpe bananen
  • 1 ei
  • 200 g zelfrijzend bakmeel
  • 200 g lichtbruine basterdsuiker
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 50 g crème fraîche
  • 1 tl baking soda
  • 2 tl vanille-aroma
  • 50 g pecannoten - grof gehakt
  • snufje zout

Voor de cheesecake:

  • 500 g naturel roomkaas
  • 125 g kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 1 eidooier
  • 1 tl vanille-extract
  • 1 el maizena
  • 1 tl kaneelpoeder

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C boven- en onderwarmte en zet een ovenschaal met laagje water onderin de oven. Vet een springvorm van 24 cm doorsnede goed in. Bekleed de bodem met een vel bakpapier.
  • Prak de bananen met een vork fijn en klop ze op met het ei. Voeg vervolgens alle andere ingrediënten voor het bananabread toe en spatel dit tot een klontvrij beslag.
  • Doe voor het cheesecakebeslag de roomkaas, suiker, crème fraîche, vanille-extract, maïzena en kaneelpoeder in de kom van een keukenmachine en klop dit op hoge snelheid romig.
  • Voeg vervolgens een voor een de eieren en de eidooier toe en spatel het geheel rustig tot een klontvrij beslag.
  • Schep de helft van het bananabreadbeslag op de bodem van de springvorm en schep hier vier à vijf grote scheppen van het cheesecakebeslag op. Het cheesecakebeslag hoeft niet netjes verdeeld te worden.
  • Schep de rest van het bananabreadbeslag op en rondom het cheesecakebeslag. Stort het overige cheesecakebeslag in de springvorm en vorm hiermee een even laag.
  • Bak de bananabread-cheesecake met kaneel in het midden van de oven in 80 minuten gaar. Dek de springvorm halverwege de baktijd eventueel af met een vel aluminiumfolie als je merkt dat de bovenkant van de cheesecake te bruin wordt.
  • Laat de taart minstens een uur afkoelen in een niet-draaiende oven met openstaande deur en laat hem vervolgens een nacht in de koelkast opstijven.