Ga terug
+ servings
Ontbijttrifle met yoghurt en kerstgranola
Recept afdrukken
No ratings yet

Ontbijttrifle met yoghurt & kerstgranola

Een trifle doet het altijd goed als toetje of als onderdeel van de brunch. Deze ontbijttrifle met yoghurt en homemade kerstgranola doet het sowieso goed!
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd30 minuten
Gang: brunch, ontbijt
Trefwoord: FAGE, granola, homemade, kerst, kerstbrunch, kerstgranola, kerstontbijt, ontbijt, rood fruit, trifle, yoghurtdipsaus, zelfgemaakt
Porties: 4 personen

Equipment

  • bakplaat met bakpapier
  • 4 glaasjes

Ingrediënten

Voor de kerstgranola

  • 200 g havervlokken
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 1/2 tl gemberpoeder
  • 1 tl vanille-extract
  • 4 el ahornsiroop
  • 4 el kokosolie
  • 50 g amandelen
  • 50 g pecannoten
  • snufje zout
  • 2 el eetbare gouden sterretjes - sprinkles

En verder

  • 500 g FAGE Total 5%
  • 400 g rood fruit

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180℃ hetelucht en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
  • Doe alle ingrediënten voor de granola, m.u.v. de sterretjes in een kom en schep dit even goed om.
  • Verspreid de granola over de bakplaat en bak deze 20 minuten in het midden van de oven. Schep halverwege de baktijd alles even een keertje om.
  • Laat de granola een beetje afkoelen.
  • Neem vier glaasjes en verdeel twee lepels FAGE Total 5% over de bodem van de glaasjes. Top af met de helft van het rode fruit en twee eetlepels granola.
  • Schep hier weer een laagje FAGE Total 5% bovenop en maak de trifles af met rood fruit en een extra lepel kerstgranola.