Ga terug
+ servings
Creme brulee cheesecake
Recept afdrukken
No ratings yet

Crème brûlée cheesecake

Op zoek naar een eenvoudige maar toch spectaculaire cheesecake? Met deze crème brûlée zit je sowieso goed. Het knapperige suikerlaagje bovenop maakt het helemaal af.
Voorbereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd1 uur 15 minuten
Opstijven6 uur
Totale tijd7 uur 35 minuten
Gang: nagerecht
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: cheesecake, crème brûlée, dessert, gebakken cheesecake, oud en nieuw, toetje, vanillecheesecake
Porties: 1 taart (24 cm)

Equipment

  • springvorm van 24 cm doorsneden
  • elektrische (hand)mixer
  • crème brûlée brander

Ingrediënten

  • 250 g Jodenkoeken - fijngemalen
  • 75 g boter - gesmolten
  • 600 g naturel roomkaas
  • 150 g kristalsuiker
  • 1 vanillestokje - voor het merg
  • 1 el bloem of maizena
  • 3 eieren
  • 1 eidooier
  • 25 g kristalsuiker - voor de topping

Instructies

  • Bekleed de bodem van de springvorm met een vel bakpapier en verwarm de oven voor op 150℃ boven- en onderwarmte.
  • Schep de koekkruimels door de gesmolten boter en stort de bodemmix in de springvorm. Druk goed aan met de bolle kant van een lepel.
  • Klop de naturel roomkaas met de kristalsuiker, vanillemerg en de bloem tot een romig beslag.
  • Spatel vervolgens een voor een de eieren en de eidooier door het beslag.
  • Schenk het cheesecakebeslag in de springvorm en bak de cheesecake in 75 minuten gaar.
  • Doe de oven uit en zet de deur op een kiertje. Laat de cheesecake een uur in de oven staan en laat hem daarna volledig afkoelen op het aanrecht.
  • Zet de cheesecake een paar uur in de koelkast om op te laten stijven.
  • Strooi voor het serveren de kristalsuiker over de bovenkant van de cheesecake en karameliseer dit met behulp van een crème brûléeb-rander tot de suiker bruin kleurt en een knapperig laagje vormt.