Ga terug
+ servings
Yaki Onigiri met tonijn
Recept afdrukken
4 van 1 stem

Yaki Onigiri met tonijn

Yaki Onigiri zijn eigenlijk gegrilde, Japanse rijstballetjes. Ik heb ze gevuld met tonijn en voorzien van een plakkerige marinade waardoor het echte smaakbommetjes zijn.
Voorbereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd30 minuten
Afkoelen vd rijst1 uur 30 minuten
Totale tijd2 uur 30 minuten
Gang: bijgerecht, borrelhapje, hoofdgerecht
Keuken: Japans
Trefwoord: japans, onigiri, rijstsalade, sushi, sushirijst, tonijn, yaki onigiri
Porties: 6 stuks

Equipment

  • grillpan

Ingrediënten

Glaze

  • 2 el mirin
  • 1 el sake
  • 2 el lichte sojasaus
  • 1 el kristalsuiker

Instructies

  • Doe de sushirijst in een pan en schenk hier 350ml koud water bij. Roer even goed door en breng het geheel aan de kook.
  • Draai het vuur laag en doe de deksel op de pan. Kook de rijst in 10 minuten gaar. Laat de pan daarna nog met de deksel erop 15 minuten staan zodat de rijst kan na stomen.
  • Doe de rijstazijn samen met het zout in een steelpannetje en verwarm dit tot het zout is opgelost.
  • Schenk de rijstazijn samen met de kruidenmix bij de sushirijst en schep goed om. Laat de rijst afkoelen naar kamertemperatuur.
  • Roer de wasabimayonaise door de uitgelekte tonijn.
  • Verdeel de sushirijst in 6 gelijke delen. Vorm van ieder deel een platte pannenkoek en schep een lepel van de tonijn in het midden.
  • Vouw de sushirijst om de tonijnvulling heen en vorm balletjes of driehoekjes van de rijst. Maak eventueel je handen een beetje nat als de rijst teveel plakt.
  • Doe de ingrediënten voor de glaze in een steelpannetje en breng dit aan de kook. Kook door tot de suiker is opgelost.
  • Verhit de grillpan en vet deze lichtjes in.
  • Leg de Onigiri in de grillpan en bestrijk deze herhaaldelijk aan alle kanten met de glaze.
  • Bak de Onigiri ongeveer 5 minuten aan alle kanten tot de rijst licht knapperig aanvoelt.