Ga terug
plaattaart met gegrilde aubergine en fetacreme
Recept afdrukken
2 van 3 stemmen

Plaattaart met gegrilde aubergine en fetacrème

Op zoek naar een lekkere vegetarische plaattaart? Hier is de perfécte versie! De plaattaart met gegrilde aubergine en fetacrème ziet er niet alleen heel knap uit; hij is ook nog eens heel makkelijk om te maken.
Voorbereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd40 minuten
Gang: hoofdgerecht
Trefwoord: aubergine, bladerdeeg, feta, fetacreme, gegrilde aubergine, hartige taart, plaattaart, vegafood, vegetarisch

Equipment

  • hakmolentje of foodprocessor
  • grillpan of contactgrill
  • bakplaat met bakpapier

Ingrediënten

  • 1 vel koelvers bladerdeeg
  • 100 g ricotta
  • 150 g feta
  • 1 teentje knoflook - fijngehakt
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 aubergine - in dunne plakken
  • 1 ei - losgeklopt
  • olijfolie
  • peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200℃ hetelucht.
  • Rol het koelverse bladerdeeg uit over de met bakpapier beklede bakplaat. Snijd het vel bladerdeeg 1 cm van de rand af rondom in.
  • Doe de ricotta, feta, knoflook en gedroogde oregano in een hakmolentje en voeg hier peper en zout naar smaak aan toe. Maal het geheel tot een gladde crème.
  • Smeer de crème uit over het midden van het vel bladerdeeg.
  • Verwarm een grillpan op de kookplaat en vet deze in.
  • Grill de aubergine aan weerszijden tot er goudbruine grillstreepjes ontstaan en de aubergine zacht is. Verdeel de aubergine over de fetacrème.
  • Smeer de randen van de plaattaart in met losgeklopt ei.
  • Bak de plaattaart in het midden van de oven in 20 minuten goudbruin en gaar.