Ga terug
+ servings
Kip Katsu curry
Recept afdrukken
No ratings yet

Kip Katsu curry

Een zijdezachte, romige curry met rijst; afgetopt met heerlijke krokante Kip Katsu. YES, deze Kip Katsu curry wil je echt maken.
Voorbereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd25 minuten
Totale tijd45 minuten
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Japans
Trefwoord: curry, gefrituurde kip, groentecurry, groenten, japans, Japanse curry, kip katsu, rijstgerecht
Porties: 4 personen

Equipment

  • frituurpan of koekenpan met laagje olie

Ingrediënten

Voor de curry:

  • 50 g boter
  • 50 g bloem
  • 1 el kerriepoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl kardemom
  • 1/2 tl nootmuskaat
  • 500 ml kippenbouillon
  • 100 ml kokosmelk
  • 1 el donkere sojasaus
  • 1 tl kristalsuiker
  • 1 ui - in grove stukken
  • 100 g shiitake

Voor de Kip Katsu:

  • 4 kipfilets
  • 100 g bloem
  • 1 ei - losgeklopt
  • 100 g panko

En verder:

  • gekookte rijst

Instructies

  • Begin met het maken van de curry. Smelt hiervoor de boter in een pan.
  • Voeg de bloem en droge specerijen aan de gesmolten boter toe en bak dit al roerend mee tot de mix een beetje zanderig begint te worden.
  • Voeg dan de kippenbouillon, kokosmelk, donkere sojasaus en kristalsuiker toe. Roer het geheel tot een klontvrij mengsel en breng de curry aan de kook.
  • Doe de ui en shiitake in de pan en kook de curry op laag vuur ongeveer 20 minuten tot de ui helemaal zacht is.
  • Leg de kipfilets tussen een vel bakpapier en sla ze met een deegroller een beetje plat.
  • Wentel de kip door de bloem, vervolgens door het losgeklopte ei en daarna door de panko.
  • Frituur de kip in de frituurpan of hete olie in 10 minuten aan alle kanten goudbruin en van binnen gaar.
  • Schep de gekookte rijst met de Japanse curry op een bord.
  • Snijd de Kip Katsu in repen en verdeel deze over de rijst en curry. Serveer direct.

Notities

*De curry kun je eventueel wel in de koelkast of vriezer bewaren.