Ga terug
+ servings
soft taco's met pulled portobello
Recept afdrukken
4.50 van 2 stemmen

Soft taco's met pulled portobello

Deze vegetarische soft taco's met pulled portobello zijn echt een feestje om te eten. Stevig van smaak en gevuld met lekker knapperige groenten.
Voorbereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd25 minuten
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Mexicaans
Trefwoord: coleslaw, groenten, portobello, pulled portobello, salsa verde, soft taco, vegetarisch
Porties: 8 taco's

Ingrediënten

Pulled portobello

  • 500 g portobello - in plakken
  • 1 ui - in halve ringen
  • 1 teentje knoflook - fijngehakt
  • 50 g barbecuesaus - het liefst een rokerige

Coleslaw

  • 50 g wortel - julienne
  • 50 g witte kool - julienne
  • 3 el mayonaise
  • 1/2 tl uienpoeder
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • sap van 1/2 limoen
  • peper en zout

En verder

  • 8 soft taco's - gordita's
  • 50 g Salsa tomatillo/salsa verde
  • verse peterselie

Instructies

  • Verhit een beetje olie in een koekenpan en voeg hier de portobello, ui en knoflook aan toe. Bak het geheel een minuut of tien, tot de portobello helemaal zacht is.
  • Schep de portobello uit de pan en trek deze met twee vorken uit elkaar. Doe de pulled portobello terug in de pan en voeg de barbecuesaus toe.
  • Schep het geheel goed om en laat 5 minuten zachtjes pruttelen.
  • Maak ondertussen de coleslaw door alle ingrediënten door elkaar te scheppen.
  • Schep in iedere soft taco een lepel coleslaw en verdeel daar de pulled portobello overheen.
  • Schep de salsa verde over de soft taco's en maak af met een beetje verse peterselie. Serveer direct.