Ga terug
garnalenrisotto
Recept afdrukken
No ratings yet

Garnalenrisotto

Risotto is zo'n gerecht die je met allerlei ingrediënten kunt verrijken. Dit recept is de variant met Garnalen.
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd30 minuten
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: buitenlands, garanalenrisotto, Italiaans, recept, rijst, risotto

Equipment

  • hapjespan

Ingrediënten

  • 300 g arboriorijst
  • 1 lt groentbouillon - liever iets meer
  • 200 g Hollandse garnalen
  • 1 klein blikje doperwtjes
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el olijfolie + 1 el boter - samen
  • Parmezaanse kaas
  • peper
  • Italiaanse kruiden

Instructies

  • Snijd de ui in grove snippers en de knoflook in kleine stukjes. Fruit ze in de olie en knoflook in een hapjespan.
  • Maak de groentebouillon met behulp van twee bouillonblokjes en hou hem tegen de kook aan. Het is érg belangrijk dat de bouillon warm blijft maar niet te heet is.
  • odra de ui glazig is voeg je de arboriorijst toe. Roer even door totdat iedere rijstkorrel bedekt is met een laagje olie. Verdeel vervolgens de rijst evenredig over de bodem van de koekenpan en giet er wat van de bouillon overheen, tot de rijst nét onderstaat (dit is net iets meer dan een soeplepel vaak). Draai het vuur laag.
  • Laat de rijst rustig pruttelen en roer door wanneer de rijst de bouillon net niet helemaal heeft opgenomen. Verdeel dan de rijst weer evenredig over de bodem van de pan en voeg wat bouillon toe tot de rijst nét onderstaat. Herhaal deze stap tot de rijst gaar is. Risottorijst moet lekker zacht zijn, maar mag nog wel een kleine bite hebben. Het herhalen van deze stap tot het moment dat de rijst helemaal gaar is zal je zo’n dertig minuten kosten.
  • Bak terwijl je de risotto maakt de garnaaltjes in een koekenpan gaar. Laat de doperwtjes uitlekken.
  • Wanneer de risotto gaar is roer je voorzichtig de doperwtjes en de gebakken garnaaltjes er door. Breng de risotto op smaak met wat peper en Italiaanse kruiden.
  • Voeg als laatste ongeveer een handvol geraspte (verse!) Parmezaanse kaas aan de risotto toe, zodat het geheel lekker plakkerig wordt en wat sterker van smaak.