Chickenwings uit de instant pot zijn malser en smaakvoller dan welke andere chickenwings dan ook. De knoflookboter maakt het geheel nóg wat beter.
Voorbereidingstijd15 minutenmin
Bereidingstijd15 minutenmin
Totale tijd30 minutenmin
Porties: 1kg (2-4 pers)
Equipment
intant pot
bakplaat met bakpapier
Ingrediënten
1kgkipstukjes
1tluienpoeder
2tlknoflookpoeder
1tlpaprikapoeder
peper en zout
50mlwater
Knoflookboter
50gongezouten roomboter- gesmolten
5teentjesknoflook- geperst
snufzout
verse peterselie naar smaak- fijngehakt
Instructies
Doe de kipstukjes in de pot van de instant pot en voeg hier de kruiden- en specerijen aan toe. Schep het geheel goed om zodat alle stukken kip voorzien van van een laagje kruiden.
Schenk het water in de pot en draai de deksel op de pot met het stoomventiel dicht.
Gaar de kip 6 minuten op high pressure en draai (met een houten lepel, nooit met je handen!) het stoomventiel open zodra de timer af gaat.
Verwarm de oven voor op 275℃ en bekleed de bakplaat met bakpapier.
Giet de kipstukjes af.
Roer de gesmolten boter, knoflook en het zout door elkaar en schenk de knoflookboter bij de kipstukjes in de pot. Schep goed om.
Leg de kipstukjes op de bakplaat en bak de kip 8-10 minuten in het midden van de oven.
Doe de gebakken kipstukjes nog even terug in de pot van de instant pot en strooi de peterselie erbij.