Ga terug
+ servings
Bounty millionaires shortbread
Recept afdrukken
No ratings yet

Bounty Millionaires Shortbread

Combineer zoete Bounty's met Millionaires shortbread en je hebt een match made in heaven. Het maken van dit recept kostte met 6 pogingen, maar het resultaat mag er dan eindelijk zijn! Vier lagen goodness, om je vingers bij af te likken.
Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd25 minuten
Wachttijd2 uur
Totale tijd2 uur 40 minuten
Gang: nagerecht
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: bounty, chocolade, karamel, koek, kokos, kokoscreme, kokosrasp, millionaires shortbread, pure chocolade, shortbread, zoet
Porties: 16 blokjes

Equipment

  • vierkante bakvorm (20x20cm)

Ingrediënten

Shortbread

  • 100 g ongezouten roomboter - op kamertemperatuur
  • 50 g witte basterdsuiker
  • 150 g bloem
  • snuf zout

Kokoscrème

  • 200 ml gecondenseerde melk - 1/2 blikje
  • 175 g geraspte kokos

Karamel

  • 1 blik gecondenseerde melk - 400g
  • 150 g ongezouten roomboter
  • 50 g witte basterdsuiker
  • 50 g lichtbruine basterdsuiker
  • snuf zout

Chocolade

  • 200 g pure chocolade
  • geraspte kokos

Instructies

  • Vet een vierkante bakvorm in en bekleed de bodem eventueel met bakpapier.
  • Verwarm de oven voor op 180℃ hetelucht.
  • Doe alle ingrediënten voor het shortbread in een kom en kneed dit met je handen tot een bal. Verdeel het deeg vervolgens over de bodem van de bakvorm en spreid uit tot een even laag.
  • Bak het shortbread 15 minuten in het midden van de oven tot het lichtbruin kleurt.
  • Schep ondertussen de kokos en gecondenseerde melk voor de kokoscrème door elkaar. Verdeel de kokoscrème over het shortbread en zet even in de koelkast.
  • Doe alle ingrediënten voor de karamel bij elkaar in een steelpan. Breng het geheel al roerend aan de kook en kook op middelhoog vuur 10 minuten tot de suikers en boter gesmolten zijn en het mengsel dikker is geworden.
  • Schenk de karamel over de kokoscrème in de bakvorm.
  • Zet de bakvorm minimaal 2 uur in de koelkast.
  • Smelt daarna de pure chocolade en smeer deze uit over de karamellaag in de bakvorm. Strooi hier geraspte kokos naar wens overheen en zet nog even terug in de koelkast tot de chocolade hard is geworden.