Ga terug
+ servings
mediterraanse-vis
Recept afdrukken
No ratings yet

Mediterraanse is uit de oven

"Vis wordt duur betaald" Maar deze niet. Voor dit recept: 'Mediterraanse vis uit de oven' is koolvis gebruikt. Niet duur en met een beetje extra's een heerlijke vis.
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd40 minuten
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Mediterraans
Trefwoord: mediterraanse vis, ovengerecht, recepten, vis
Porties: 2 personen

Equipment

  • ovenschaal
  • oven

Ingrediënten

  • 4 koolvisfilets
  • 4 plakjes bacon
  • 4 tomaten
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el tomatenpuree
  • een paar blaadjes basilicum
  • olijfolie
  • tijm
  • peper/zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C en vet een ovenschaal in met wat olijfolie.
  • Snijd de tomaten in vieren, de ui in grove stukken en de knoflookteentjes in plakjes. Verdeel dit over de ovenschaal en besprenkel met wat olijfolie. Breng op smaak met de tijm, wat verse basilicumblaadjes, peper en zout.
  • Leg de koolvisfilets op een schoon bord en besmeer ze aan één kant lichtjes met de tomatenpuree. Strooi er wat verse zeezout en peper overheen en bedek de filets met de bacon.
  • Leg de vis op de groenten in de ovenschaal en dek de schaal af met een stuk zilverfolie.
  • Zet de vis zo’n vijftien tot twintig minuten in het midden van de oven. Verwijder hierna het zilverfolie en bak de vis nog eens tien minuten zodat de bacon lekker knapperig wordt.
  • Leg de vis op een bord en leg de groenten eromheen. Besprenkel met wat van het overgebleven vocht en garneer met verse basilicumblaadjes. Besprenkel met een klein beetje limoensap voor een frisse bite.

Notities

Tip:
In plaats van koolvis kun je ook voor andere vissoorten kiezen. Roodbaars is hier bijvoorbeeld ook erg lekker bij. En mocht je van olijven houden, deze kun je samen met de uien en tomaten onderin de ovenschaal leggen.