Ga terug
+ servings
Couscoussalade met gegrilde halloumi
Recept afdrukken
4 van 1 stem

Couscoussalade met gegrilde halloumi

Couscoussalades zijn altijd goed in warme zomermaanden. Ideaal om al van tevoren klaar te maken en lekker voor zowel de lunch als voor het diner. Deze couscoussalade met gegrilde halloumi is onze favoriet voor deze zomer. Kinderlijk eenvoudig om te maken en gewoon heel lekker.
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd10 minuten
Totale tijd20 minuten
Gang: salade
Keuken: Grieks
Trefwoord: couscous, couscoussalade, halloumi, maaltijdsalade, salade, vegetarisch, zomergerecht, zomersalade
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 200 g couscous
  • gekookt water
  • 200 g halloumi
  • 1/4 komkommer - in reepjes
  • 10 cherrytomaatjes - gehalveerd
  • 1 rode ui - in dunne halve ringen
  • 1/2 rode paprika - in blokjes
  • 5 g verse munt - fijngesneden
  • 5 g verse peterselie - fijngesneden
  • sap van 1 citroen
  • 1 el extra vergine olijfolie
  • peper en zout

Instructies

  • Doe de couscous in een kom en schenk hier net zoveel gekookt water bij tot de couscous 1 cm onder water staat.
  • Leg een bord omgekeerd bovenop de kom en stoom zo de couscous gaar. De couscous zal het water allemaal opnemen.
  • Snijd ondertussen de halloumi in plakken en bak deze in een beetje olie in een koekenpan aan weerszijden goudbruin en knapperig.
  • Maak de couscous los met een vork en voeg hier alle ingrediënten aan toe. Schep het geheel goed om.
  • Verdeel de gebakken halloumi over de couscoussalade en serveer direct of bewaar luchtdicht in de koelkast.