Ga terug
+ servings
Cannoli roomijs
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Cannoli roomijs

Cannoli ken je wellicht als gefrituurde deegkokertjes die gevuld zijn met een ricottabeslagje. Ik besloot de ingrediënten te gebruiken om Cannoli roomijs te maken. Onwijs lekker en heel erg fris!
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Wachttijd8 uur
Totale tijd8 uur 30 minuten
Gang: nagerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: cannoli, dessert, homemade, ijs, ijsmachine, ricotta, roomijs, toetje, zelfgemaakt
Porties: 1 liter ijs

Equipment

  • beslagkom + garde
  • ijsmachine
  • bak om het ijs in te bewaren

Ingrediënten

  • 400 g ricotta
  • 100 g mascarpone
  • 200 g kristalsuiker
  • 300 ml slagroom
  • 125 ml volle melk
  • 1 vanillestokje
  • snufje kaneelpoeder
  • 100 g boterwafels - in stukken
  • 100 g bakvaste chocolate chips, puur

Instructies

  • Doe de ricotta, mascarpone en suiker in een kom en klop dit even goed op tot een klontvrij mengsel.
  • Schenk dan de (niet opgeklopte) slagroom en melk in de kom erbij en voeg ook het vanillemerg en de kaneel toe. Klop het geheel tot een egaal beslag.
  • Roer als laatste de boterwafels en chocolatechips door het ijsbeslag.
  • Zet het ijsbeslag in de koelkast en laat het afkoelen tot een temperatuur van 10℃. Dit kun je meten met een kernthermometer.
  • Schenk het ijsbeslag in de ijsmachine en laat deze volgens de instructies van de machine draaien. Bij de ijsmachines die ik zojuist noemde duurt het ong. 20-25 minuten tot het vloeibare beslag ijs is geworden.
  • Schep het Cannoli roomijs in een bak en zet deze een nachtje in de vriezer zodat het ijs nog even goed kan uitharden.