Het makkelijkste is om te beginnen met de truffels, dus zorg dat deze al in de koelkast staan af te koelen/op te stijven voordat je aan de rest van de taart begint. En verhit alvorens je begint te mixen de oven vast voor op 180°C.
Mix de boter en de suiker tot het een lichte en luchtige massa wordt. Zorg er dus voor dat je de boter ruim van te voren uit de koelkast haalt voordat je ermee gaat werken. Voeg wanneer de suiker en de boter goed gemixt zijn de vanille-aroma toe en roer nog even goed door.
Voeg één voor een de eieren toe en blijf het mengsel tussentijd mixen. Zet desnoods de elektrische handmixer even uit, maar zorg ervoor dat ieder ei goed is opgenomen voordat je de volgende toevoegt.
Met een metalen lepel roer je vervolgens voorzichtig de gezeefde bakmeel, bakpoeder, bloem en cacao door het mengsel. Wissel dit af met de karnemelk dus eerst een beetje gezeefde droge ingrediënten, dan een beetje karnemel, goed mixen en vervolgens weer wat droge ingrediënten, karnemelk etc. Roer het mengsel niet te lang, maar lang genoeg totdat alles nét is opgenomen.
Stort het beslag n een bakblik en bak de taart ongeveer een uur in het midden van de oven. Laat de taart minstens vijf minuten afkoelen in de vorm en laat hem vervolgens volledig afkoelen op een taartrooster.
Voor het glazuur doe je de chocolade, de room en de suiker in een steelpannetje en dit breng je al roerend op een laag vuur tot een gladde massa.
Wanneer dit is gebeurd breng je het glazuur voorzichtig aan de kook en laat je het ongeveer vijf minuten pruttelen. Neem de pan van het vuur en roer het glazuur nogmaals één keer door.
Zet de afgekoelde chocoladetaart op een bord of plaat, welke het overtollige glazuur kan opvangen. Giet vervolgens voorzichtig vanuit het midden het glazuur over de taart en zorg ervoor dat ook de zijkanten van de taart volledig zijn bedekt met glazuur.
Laat het glazuur helemaal opstijven (desnoods in de koelkast) en stapel als laatste stap de truffels op de taart.