Ga terug
+ servings
Zoete aardappel chorizo pannetje
Recept afdrukken
3.70 van 13 stemmen

Zoete aardappel chorizo pannetje

Makkelijke eenpansmaaltijden zijn altijd fijn als je op de camping staat en niet alle middelen tot je beschikking hebt. Dit zoete aardappel chorizo pannetje maak je klaar in één pan, bevat lekker veel groenten en je kunt hem zelfs vega maken.
Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd25 minuten
Totale tijd40 minuten
Gang: hoofdgerecht
Trefwoord: campinggerecht, chorizo, eenpansgerecht, groenten, makkelijke maaltijd, vegetarisch, zoete aardappel
Porties: 2 personen*

Equipment

  • ruime koekenpan of hapjespan

Ingrediënten

  • 150 g chorizo - in blokjes
  • 1 ui - gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook - fijngehakt
  • 400 g zoete aardappel - in blokjes
  • 1 blikje mais - 150 g
  • 1 tl paprikapoeder
  • 125 g zure room
  • 1 el verse bieslook - fijngehakt
  • peper en zout

Instructies

  • Verwarm de koekenpan op het vuur en doe hier de chorizo, ui en knoflook in. Bak het geheel tot de chorizo vet begint los te laten en de ui glazig begint te zien.
  • Voeg dan de zoete aardappel en de mais toe. Bak het geheel tot de zoete aardappel zacht is.
  • Strooi paprikapoeder, peper en zout over het gerecht en schep nog even goed om.
  • Verdeel de zure room en verse bieslook over het gerecht en serveer direct.

Notities

*Mocht je nog iets bij dit pannetje willen serveren dan is het recept geschikt voor 3-4 personen.