Ga terug
+ servings
uiensoep
Recept afdrukken
No ratings yet

Uiensoep

Uiensoep is zo'n soepje waar je echt van moet genieten. Lekker met een stukje stokbrood met kaas er bovenop om het af te maken.
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd1 uur
Totale tijd1 uur 10 minuten
Gang: bijgerecht, hoofdgerecht, lunch
Keuken: Frans
Trefwoord: recept, soep, uiensoep
Porties: 2 personen

Equipment

  • soeppan

Ingrediënten

  • 1 koffielepel zonnebloemolie
  • 1 koffielepel poedersuiker
  • 20 g bloem
  • liter groentebouillon - (uit blokjes)
  • 600 g uien
  • 180 ml witte wijn - droog
  • peper en zout

Instructies

  • Snijd de uien in halve ringen en verhit de olie in de soeppan. Zodra de olie verwarmd is kun je de uien toevoegen. Fruit ze ongeveer twintig minuten, maar let op dat ze niet aanbranden!
  • Voeg de bloem en de suiker aan de uien toe en roer goed door. Laat ongeveer nog vijf minuten fruiten.
  • Vervolgens voeg je de wijn en de groentebouillon toe. Breng op smaak met peper en zout. Laat de soep ongeveer vijf minuten op hoog vuur staan, tot het begint te koken.
  • Zodra de soep kookt draai je het vuur laag en doe je de deksel op de pan. Laat de soep nog ongeveer een half uur zachtjes doorkoken.

Notities

Wil je een toastje op de soep, snijd dan een stukje stokbrood schuin af en beleg met kaas. Tien minuutjes in een voorverwarmde oven (of onder de grill) en afstrooien met jouw favoriete kruiden.