Ga terug
+ servings
mexicaansewraps
Recept afdrukken
No ratings yet

Gegrilde Mexicaanse wraps

Als je net zo'n liefhebber bent van een goede wrap als ik, moet je echt deze Gegrilde Mexicaanse wraps een proberen, lekker joh!
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Totale tijd25 minuten
Gang: hoofdgerecht, lunch
Keuken: Mexicaans
Trefwoord: avondeten, gegrilde mexicaanse wraps, wraps
Porties: 6 wraps

Equipment

  • magnetron
  • Koekenpan

Ingrediënten

  • 400 g kipfilet - in blokje of reepjes
  • 1 blikje kidneybonen - klein
  • ½ bakje champignons
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 blik gehakte tomaten - à 400 g
  • 6 wraps - meergranen of knoflook (klein formaat)
  • 1 zakje geraspte kaas
  • basilicum - gedroogde
  • chilipoeder
  • peper en zout

Instructies

  • Verhit wat olie in een koekenpan en bak hierin de kip bruin en gaar.
  • Snipper de ui en pers de knoflook en voeg deze beide toe aan de kip. Bak mee totdat de uien glazig zijn.
  • Snijd de champignons in plakjes en voeg deze aan de kip toe. Bak net zolang totdat de champignons bruin en geslonken zijn. Breng op smaak met peper en zout.
  • Laat de kidneybonen uitlekken en voeg ze toe aan de kip. Voeg ook direct de gehakte tomaten toe en een hoeveelheid chilipoeder naar wens. Laat zo’n drie tot vier minuten doorbakken totdat de saus wat dikker wordt. Voeg vervolgens (gedroogde) basilicum aan de saus toe.
  • Verwarm de tortilla’s even in de magnetron zodat ze flexibel zijn en breng wat van de vulling aan in het midden van de tortilla. Bestrooi de vulling met geraspte kaas en vouw de beide helften van de tortilla naar binnen. Je kunt er ook voor kiezen om de tortilla op te rollen, maar dan kan er minder vulling in en loop je het risico dat hij er zo met het grillen weer uit loopt.
  • Leg de dichtgevouwen tortilla onder de grill totdat er grillstrepen ontstaan en de tortilla lekker knapperig wordt. Serveer met wat aioli of guacamole en een lekkere avocadosalade van rijpe avocado, ijsbergsla, rauwe ui en kruidendressing.

Notities

Tip:
Wil je de tortilla’s nog extra Mexicaans maken, voeg dan tegelijkertijd met de bonen een klein blikje mais toe. Ook kun je verse koriander in de wraps leggen voordat je ze dichtvouwt.