Ga terug
+ servings
mini worstenbroodjes
Recept afdrukken
No ratings yet

Partyhapjes: Mini worstenbroodjes

Het staat niet alleen gezellig op tafel bij een feestje deze mini worstenbroodjes, de smaak is ook fantastisch.
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd30 minuten
Gang: tussendoortje
Keuken: Hollands
Trefwoord: mini worstenbroodjes, partyhapjes, recept
Porties: 20 stuks

Equipment

  • oven
  • bakplaat met bakpapier

Ingrediënten

  • 1 blikje knakworsten
  • 5 vellen bladerdeeg - ontdooid
  • 1 losgeklopt ei

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200ºC en haal de bladerdeeg zo’n tien minuten voordat je ermee aan het werk gaat uit de diepvries. Niet veel eerder, bladerdeeg droogt namelijk snel uit en dat is zonde.
  • Snijd de knakworstjes in kleinere stukken en snijd de plakjes bladerdeeg doormidden óf in vieren, afhankelijk van hoe groot je de snacks wilt hebben.
  • Rol vervolgens de stukjes worst in het bladerdeeg op en zorg ervoor dat het randje van het deeg stevig is aangedrukt, zodat het bladerdeeg in de oven niet los kan laten.
  • Bestrijk de broodjes met losgeklopt ei zodat ze mooi bruin kleuren en iets gaan glanzen en bak ze zo’n vijftien tot twintig minuten in het midden van de oven.

Notities

Wil je ze er iets fancier uit laten zien dan degene die ik heb gemaakt?
  • Snijd de bladerdeeg in vieren en leg een stukje knakworst op een klein plakje bladerdeeg.
  • Bestrijk de randjes van het velletje bladerdeeg met losgeklopt ei en leg vervolgens over het worstje een ander velletje bladerdeeg.
  • Druk de randen van beide plakjes tegen elkaar met behulp van een vork, zorg dat er geen open ruimtes zijn.
  • Maak met een mes drie sneetjes op het bovenste plakje bladerdeeg zodat de lucht kan ontsnappen en je straks het worstje kunt zien zitten.
  • Bestrijk de worstenbroodjes met losgeklopt ei en zet ze in de oven.