Ga terug
+ servings
vezelrijkepasta
Recept afdrukken
No ratings yet

Vezelrijkpasta met champignons en tomaat

Vezelrijkpasta, een favoriet recept is die met champignons en tomaat, maar je kan er zoveel mee variëren als je maar wil.
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd10 minuten
Totale tijd20 minuten
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: how-to, pasta, recepten, vezelrijkpasta
Porties: 2 personen

Equipment

  • wok

Ingrediënten

  • 2 tl zonnebloemolie
  • 300 g vezelrijk pasta
  • 200 g kipfilet
  • 150 g gekookte ham
  • 1 bakje cherrytomaatjes
  • 250 g champignons
  • 4 lente uitjes
  • peper en zout
  • basilicum - vers of gedroogd
  • kaas
  • klontje boter

Instructies

  • Snijd de kip en de ham in blokjes en zet ondertussen een pan zout water op voor de pasta. Snijd de champignons in vieren, de lente-ui in ringetjes en de cherrytomaatjes doormidden.
  • Verhit 1 koffielepel olie in de wok en wok de kip met de ham totdat de kip gaar is en een krokant korstje heeft. Breng op smaak met peper en zout. Leg het vlees vervolgens apart en verhit de tweede koffielepel olie in de wok.
  • Voeg de pasta toe aan het kokende water en kook tot het gaar is. De olie in de wok is inmiddels ook weer warm, dus voeg hier de champignons aan toe.
  • Wanneer de champignons bruingekleurd zijn voeg je de tomaatjes en de lente-ui toe. Wok ongeveer vijf minuten door, totdat de tomaat uit elkaar begint te vallen. Breng op smaak met peper en zout.
  • Giet de pasta af maar houd een beetje van het kookvocht apart, zo’n 50 à 100 ml.
  • Wanneer de tomaatjes grotendeels uit elkaar gevallen zijn, voeg je beetje bij beetje het kookvocht toe zodat de saus een beetje bindt. Wanneer de saus qua dikte gewenst is, voeg je het vlees en de pasta toe. Meng het geheel goed door.
  • Voeg geraspte kaas (of blokjes), een klontje boter en basilicum toe en mix de pasta nogmaals goed door. Eventueel kun je het nu nog garneren met parmezaanse kaas of verse basilicum.

Notities

Je kunt dit pastarecept op verschillende manieren aanpassen. Zo kun je het vlees weglaten en bijvoorbeeld olijf toevoegen voor een vegetarische variant. Ook kun je de kip vervangen door gehakt en de ham door spekblokjes, wat je maar wil!
Eet smakelijk!