Ga terug
+ servings
gehaktbroodjes
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Gehaktbroodjes

Als bijgerecht bij een eigen gemaakte soep zijn deze gehaktbroodje een echte must to make.
Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd10 minuten
Totale tijd25 minuten
Gang: bijgerecht
Keuken: Hollands
Trefwoord: brood, gehakt, soep
Porties: 4 broodjes

Equipment

  • oven
  • bakplaat met bakpapier

Ingrediënten

  • 4 afbakbroodjes
  • 250 g gehakt
  • 1 ui
  • peper en zout
  • geraspte kaas

Instructies

  • Bak de broodjes zoals je dat normaal ook zou doen. Laat ze goed afkoelen.
  • Rul ondertussen het gehakt gaar met de gesnipperde ui. Breng het mengsel op smaak met peper en zout.
  • Snijd wanneer de broodjes geheel zijn afgekoeld een stuk van de bovenkant af, zodat je een soort bakje met dekseltje krijgt. Hol het broodje uit met een lepel of met je vingers.
  • Schep het gehaktmengsel in de broodjes en bestrooi met geraspte kaas. Schuif ze vervolgens nog 7-10 minuutjes in de oven tot de kaas helemaal gesmolten.
  • Serveer ze met of zonder het dekseltje.

Notities

Variaties:
Italiaans gehaktbroodje: Gebruik Italiaanse bollen en kruid het gehakt met oregano en knoflook.
Frans gehaktbroodje: Kruid het gehakt met rozemarijn en vervang de geraspte kaas door brie.
Spicy gehaktbroodje: Kruid het gehakt met flink wat paprika- en chilipoeder. Voor de échte durfals; Snijd een halve rode peper fijn en bak deze mee met het gehakt. Afmaken met pittige geraspte kaas.