Ga terug
+ servings
champignon-tijmquiche
Recept afdrukken
No ratings yet

Champignon-tijm quiche

Ik ben altijd blij met restjes ingrediënten van andere recepten, want dat betekent dat er weer een heerlijke quiche op tafel komt, vandaag de champignon-tijm.
Voorbereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd1 uur
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Frans
Trefwoord: avondeten, Bakken, champignon-tijm quiche, how-to, quiche, recept, recepten, taart
Porties: 2 personen

Equipment

  • oven
  • Taartvorm van 24cm

Ingrediënten

  • 5 blaadjes filodeeg
  • zonnebloemolie
  • 250 g champignons
  • 3 el tijm
  • 50 g gekookt ham - restje
  • 1 ui
  • 150 g kipfilet - restje
  • 2 eieren
  • 150 ml halfvolle melk
  • 50 ml kookroom light - restje
  • peper en zout
  • geraspte kaas

Instructies

  • Haal het filodeeg twee uur van te voren uit de diepvries en laat ze ontdooien. Doe je dit niet, dan kun je net zo goed geen filodeeg gebruiken. Nog bevroren velletjes breken namelijk direct wanneer je ze wil gebruiken.
  • Verwarm de oven voor op 200ºC. Haal de velletjes filodeeg uit elkaar en strijk ze allemaal licht in met wat zonnebloemolie. Vet de taartvorm in met wat olie en drapeer hier de filodeeg in. Het hoeft er niet heel netjes uit te zien. Het ziet er juist gezellig uit als het wat rommelig is.
  • Snijd de ui in halve ringen, de ham in bokjes en de champignons in plakjes. Kook of gril de kip van te voren en trek hem uit elkaar met behulp van twee vorken. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de kip in kleine blokjes/reepjes te snijden en dit met de rest van de ingrediënten te bakken.
  • Bak de champignons en ui in een koffielepel olie en kruid met peper, zout en één eetlepel tijm. Wanneer de champignons geslonken en bruin zijn voeg je de (al gare) kipfilet en gekookte ham toe. Even goed doorroeren en draai dan het gas uit.
  • Mix de melk, de kookroom, de eieren en de rest van de tijm goed door elkaar en breng op smaak met wat peper en zout.
  • Leg de champignonmix op het filodeeg en giet hierover heen de melkmix. Strooi af met wat geraspte kaas en vouw vervolgens de stukjes filodeeg die erg ver boven de vorm uit steken wat naar binnen.
  • Bak de quiche zo’n dertig minuten in het midden van de oven.