Ga terug
kapucijnerschotel
Recept afdrukken
2.80 van 5 stemmen

Kapucijnerschotel

Deze kapucijnerschotel is opzich al een zeer voedzame maaltijd waardoor je een aardappel niet eens mist.
Voorbereidingstijd5 minuten
Bereidingstijd5 minuten
Totale tijd10 minuten
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Trefwoord: avondeten, gezond, kapucijnerschotel, recept

Ingrediënten

  • 1 pot kapucijners - van 800 g
  • 1 prei
  • 250 g champignons
  • 250 g spekblokjes of gerookte kalkoenreepjes

Instructies

  • Een hele pot kapucijners à 800 gram klinkt ontzettend veel, maar wanneer de kapucijners zijn uitgelekt hou je nog ‘maar’ zo’n 540 gram over. Aangezien je het ‘sap’ waar de kapucijners in liggen niet nodig hebt, moet je de kapucijners even goed uit laten lekken. Doe ze bijvoorbeeld even in een zeef zodat al het vocht wegloopt.
  • Snijd de champignons in plakjes en de prei in ringen.
  • Pak een grote koekenpan en bak hierin de spekblokjes lekker knapperig. Het is niet nodig om olie in de pan te doen, de spekjes zijn al vet genoeg van zichzelf namelijk.
  • Wanneer de spekjes zijn uitgebakken en dus lekker knapperig zijn voeg je de prei en champignons toe. Je kunt eventueel nog ui toevoegen hier (of andere groenten), maar dit hoeft natuurlijk niet! Bak net zolang totdat de champignons bruin en geslonken zijn.
  • Voeg als laatste de kapucijners toe. Bak nog zo’n twee minuten, de kapucijners hoeven alleen warm te worden namelijk!