Ga terug
+ servings
chips
Recept afdrukken
No ratings yet

Chips maken in de magnetron

Maak je eigen gezondere versie van de chips die we allemaal zo graag eten.
Voorbereidingstijd3 minuten
Bereidingstijd9 minuten
Totale tijd12 minuten
Gang: tussendoortje
Keuken: Hollands
Trefwoord: chips, chips maken, magnetron, zelf doen
Porties: 1 portie

Equipment

  • magnetron
  • magnetronbestendig bord met bakpapier
  • mandoline of kaasschaaf

Ingrediënten

  • 1 grote aardappel
  • (zee-)zout

Instructies

  • Welk soort aardappel je neemt maakt niet uit, je kookt hem immers niet voor en hierdoor blijft ie gewoon hard en valt hij niet uit elkaar.
  • Snijdt de aardappel in dunne plakjes met de mandoline of kaasschaaf. Het is overigens niet nodig om de aardappel te schillen van te voren.
  • Zet een bakje met koud water klaar en mik hier direct na het snijden de plakjes aardappel in. Laat ze even weken en spoel ze daarna net zo lang af met koud water tot het water dat er vanaf komt niet meer troebel is. Vervolgens dep je de aardappelschijfjes droog met een stukje keukenpapier.
  • Leg een stukje bakpapier op een bord (het bord moet in de magnetron kunnen!) en verdeel de aardappelschijfjes hierover heen. Strooi de gewenste kruiden over de ‘chips’. Ik ben zelf gegaan voor zeezout. Werkelijk ieder kruid kun je gebruiken hiervoor!
  • Zet het bord in de magnetron en zet deze aan voor zes minuten op vol vermogen. Je zult zien dat de chips iets inkrimpen. Vervolgens haal je het bord uit de magnetron en draai je alle plakjes om. Zet daarna de chips nogmaals in de magnetron maar dit keer voor drie minuten op half vermogen.
  • Wanneer je het bord hierna weer uit de magnetron haalt hou je heerlijk knapperige chips over! Het is helaas wel een tijdrovend klusje, elke keer één lading chips in de magnetron doen, maar je houdt er écht lekkere en gezonde chips aan over. Prima om voor jezelf eens een bakje te maken, voor grote groepen is het helaas niet te doen.