Ga terug
+ servings
mac-and-cheese
Recept afdrukken
2 van 6 stemmen

Mac and Cheese met een twist

Dol op pasta met véél kaas, dan moet je deze Mac and Cheese eens proberen maar wel gemaakt met een flinke twist.
Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd45 minuten
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: amerikaans, avondeten, eten, mac and cheese, ovenschotel, pasta, pastaschotel, recept
Porties: 2 personen

Equipment

  • ovenschaal
  • oven

Ingrediënten

  • 3 el bloem
  • 150 g roomboter - ongezouten
  • 625 ml melk - halfvol is prima
  • ½ cervelaat worst
  • 1 middelgrote ui
  • 250 g spekjes
  • 200 g champignons
  • 5 el paneermeel
  • 300 g pasta - naar smaak
  • ½ zakje parmezaan reggiano
  • 1 zakje mozzarella strooikaas
  • 1 zakje kaas - om te garneren

Instructies

  • Zet eerst een pan met voldoende water en zout op om de pasta in te koken. Kook de pasta net onder al dente, dus dat ie nog wel wat bite heeft.
  • Snijd ondertussen de cervelaat in blokjes, de ui in grove snippers en de champignons in plakjes. Bak deze samen met de spekjes in wat olie in een koekenpan totdat de spekjes knapperig zijn en de champignons bruin gekleurd.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Voor de kaassaus smelt je 150 gram roomboter in een pannetje. Wanneer de boter gesmolten is roer je de bloem er doorheen. Even goed met een houten lepel roeren totdat alle klontjes verdwenen zijn. Voeg daarna in kleine beetjes de melk door en blijf de saus doorroeren met een klopper totdat deze stevig en dik is geworden. Niet te lang roeren, dan wordt het net pasta en niet te kort.
  • Haal de saus van het vuur en roer met een houten lepel de parmezaanse kaas en het zakje mozzarella doorheen. Je krijgt nu een lekkere dikke kaassaus.
  • Meng de spekjesmix met een lepel door de pasta en voeg hier 3/4 van de kaassaus aan toe. Goed doorroeren totdat de pasta aan elkaar plakt en alle ingrediënten goed met elkaar gemengd zijn.
  • Vet een ovenschaal in met een beetje olie en stort hier de pasta in. Giet het laatste beetje kaassaus over de pasta en verdeel deze goed over de schaal. Verdeel de 5 eetlepels paneermeel over de kaassaus, hier krijg je een knapperig korstje van.
  • Tenslotte gratineer je de ovenschotel met de overige kaas en doe je hem ongeveer een half uur in de voorverwarmde oven totdat de bovenste laag bruin is.