Verwarm de oven voor op 200°.
Snijd alle ingrediënten in vrij kleine stukjes. Het is de bedoeling dat je de stuffing ook onder de huid van de kalkoen aanbrengt, te grote stukken zorgen ervoor dat de huid scheurt.
Smelt een blokje boter in de pan en bak hierin de chorizo, paprika, knoflook en ui totdat het een beetje verkleurd.
Maak de kippenbouillon warm. Deze bouillon hoeft helemaal niet luxe te zijn, ik doe het bijvoorbeeld alleen met gekookt water en bouillonblokjes.
Verwijder de korstjes van het brood en drenk de sneetjes in de bouillon totdat ze net niet uit elkaar vallen.
Doe de ingrediënten die je zojuist hebt gebakken in een grote kom en voeg hier nogmaals een klontje boter aan toe. Voeg beetje bij beetje het brood toe totdat een kleverige massa ontstaat. Wanneer je merkt dat de stuffing niet droog wordt kun je nog wat van de overgebleven bouillon toevoegen.
Breng de stuffing op smaak met verse peterselie, peper en zout en gedroogde oregano. Eventueel kun je nog andere kruiden naar smaak toevoegen.
Vul de binnenkant van de kalkoen met deze stuffing. Maak voorzichtig inkepingen in de huid van de kalkoen en probeer zoveel mogelijk stuffing onder de huid aan te brengen.
Wanneer de kalkoen is gevuld beleg je de kalkoen volledig met de plakjes ontbijtspek.
De kalkoen kan de oven in. 1 uur lang op 200° en daarna op 175 graden. Als de kalkoen te hard gaat, losjes afdekken met aluminiumfolie.