Ga terug
partyhapjes
Recept afdrukken
2.50 van 2 stemmen

Partyhapjes: Champignons met brie uit de oven

Met deze Champigons met brie uit de oven als partyhapjes zet je eens wat ander op tafel als er iets te vieren valt.
Voorbereidingstijd5 minuten
Bereidingstijd25 minuten
Totale tijd30 minuten
Gang: borrelhapje
Keuken: Frans
Trefwoord: brie, champignons, hapjes, oven, partyfood, partyhapjes, tapas

Equipment

  • ovenschaal
  • oven

Ingrediënten

  • 250 g champignons - 1 doosje
  • 75 g brie
  • olijfolie
  • peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180˚C. Vet een ovenschaal heel lichtjes in met wat boter of olie.
  • Borstel de champignons schoon en verwijder het topje van het steeltje.
  • Leg de champignons in de schaal, geef ze niet teveel ruimte. Als ze lekker dicht tegen elkaar aanliggen, verdeelt de kaas zich beter en heeft elke champignon een laagje kaas. Het maakt niet uit hoe de champignons liggen, lekker rommelig ziet er gezellig en rustiek uit. 
  • Strooi een klein beetje zout en wat peper over de champignons en sprenkel er een beetje olijfolie over.
  • Verdeel de brie over de champignons en strooi ook hier wat zout en peper op, sluit af met een paar druppels olijfolie.
  • Schuif de schaal in de oven en laat deze hier 20-25 minuten in staan tot de kaas helemaal gesmolten is en een goudbruin kleurtje heeft. Voel ook voorzichtig aan de champignons, zijn ze nog hard? Laat de schaal dan nog even in de oven. Zijn ze zacht en sappig? Dan zijn ze klaar!
  • Serveer met wat vorkjes en laat je gasten zo uit de schaal eten. Pas wel op, gesmolten kaas is érg heet. Smakelijk!