Ga terug
+ servings
Recept afdrukken
No ratings yet

Krieltjessalade met gebakken geitenkaas, honing en walnoten

Wij zijn dól op aardappelsalades en deze krieltjessalade met gebakken geitenkaas, honing en walnoten is een van onze favorieten voor deze zomer. Lekker als bijgerecht maar hij kan ook prima dienen als snelle maaltijdsalade.
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd25 minuten
Totale tijd35 minuten
Gang: bijgerecht, salade
Trefwoord: aardappelen, bijgerecht, gegrilde groenten, krieltjes, maaltijdsalade, salade
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 800 gram krieltjes
  • 1 teen knoflook geraspt
  • 2 lente-uitjes in ringetjes gesneden
  • een handje walnoten
  • 150 gram baconreepjes
  • 1/2 bosje bieslook fijngehakt
  • 2 geitenkaasjes á 125 gram per stuk
  • honing

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 230 graden (met grillstand aan de bovenkant).
  • Verhit een beetje olijfolie in een hapjespan en bak de krieltjes bruin en gaar. Dit heeft vaak even nodig, dus geef het even de tijd. Voeg vlak nadat je de krieltjes in de pan hebt gedaan, ook de knoflook toe en bak deze mee.
  • Bak ondertussen in een andere pan de bacon knapperig.
  • Wanneer de krieltjes en de bacon bijna klaar zijn, doe je de geitenkaasjes in een ovenschaaltje en deze zet je in de oven voor 5 tot 10 minuten.
  • Hussel de krieltjes met de bacon, lente-ui, walnoten en verse bieslook.
  • Serveer de salade met de gebakken geitenkaasjes erover, en eventueel wat honing.