Ga terug
+ servings
Sla-risotto met coquilles
Recept afdrukken
No ratings yet

Sla-risotto met coquilles

Risotto als onderdeel van een diner is altijd een goed idee. Deze risotto wordt gemaakt met een wel heel bijzonder ingrediënt: sla! Hartstikke lekker, zeker in combinatie met Speck Alto Adige PGI en coquilles.
Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd45 minuten
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Zuid-Tirol
Trefwoord: bladsla, champignons, coquilles, risotto, slagroom, slarisotto, spekblokjes
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 100 g Speck Alto Adige PGI - in blokjes
  • 1 ui - gesnipperd
  • 1 teentje knoflook - fijngehakt
  • 200 g risottorijst
  • 100 ml droge witte wijn
  • 750 ml groentebouillon
  • 200 g botersla
  • 50 g boter
  • 30 g Parmezaan - geraspt
  • 12 coquilles
  • zwarte peper

Instructies

  • Bak de spekblokjes in een ruime pan knapperig. Voeg de ui en knoflook toe en bak deze mee tot de ui glazig ziet.
  • Doe de risottorijst in de pan en bak de rijst al omscheppend mee tot de korrels glazig worden. Blus af met de wijn.
  • Voeg vervolgens soeplepel voor soeplepel de groentebouillon toe. Roer de risotto af en toe goed door en kook door tot de rijstkorrels zacht zijn, ze mogen nog een lichte bite hebben.
  • Blancheer de slablaadjes en laat ze afkoelen in (ijs)koud water. Laat de slablaadjes uitlekken en maal ze fijn.
  • Roer de fijngemalen botersla met de boter en Parmezaan door de risotto.
  • Bak de coquilles in een koekenpan ong. 2-3 minuten aan weerszijden tot ze goudbruin kleuren.
  • Schep de risotto in diepe borden en verdeel de coquilles over de borden. Maak af met zwarte peper en eventueel extra Parmezaanse kaas.

Notities

Wijnsuggestie: Plötzner Weißburgunder Doc