Ga terug
+ servings
pavlovataart met rood fruit
Recept afdrukken
3.75 van 4 stemmen

Pavlovataart met rood fruit

Let op! Je moet echt een plaatsje overhouden na de hoofdmaaltijd voor deze heerlijke Pavlovataart met rood fruit .
Voorbereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd2 uur 30 minuten
wachttijd2 uur
Totale tijd5 uur
Gang: nagerecht
Keuken: Australisch
Trefwoord: banketbakkersroom, dessert, kerst, pavlova, rood fruit, taart, toetje
Porties: 8 personen

Equipment

  • elektrische (hand)mixer
  • steelpan
  • garde
  • bakplaat met bakpapier
  • staafmixer
  • zeef
  • 2 spuitzakken met 2 spuitmondjes

Ingrediënten

Pavlova

  • 6 eiwitten
  • 300 g kristalsuiker
  • 2 tl citroensap
  • 2 el maizena

Banketbakkersroom

  • 50 g custardpoeder
  • 1 ei
  • 50 g kristalsuiker
  • 1 vanillestokje
  • 500 ml volle melk

Aardbeiensaus

  • 250 g aardbeien
  • 25 g poedersuiker

Slagroom

  • 250 ml slagroom
  • 50 g poedersuiker
  • 1 zakje Klopfix

En verder

  • vers rood fruit naar smaak

Instructies

Pavlova

  • We beginnen met het maken van de pavlova. Verwarm hiervoor de oven voor op 100℃ boven- en onderwarmte. Bekleed de bakplaat met een vel bakpapier en teken hier drie cirkels van gelijke grootte op.
  • Klop de eiwitten op met de keukenmachine. Voeg tijdens het kloppen geleidelijk de kristalsuiker en citroensap en zeef als laatste de maizena boven de kom. Klop het geheel tot glanzende stijve pieken.
  • Schep het pavlovabeslag in een spuitzak en spuit de cirkels die je zojuist hebt getekend op het bakpapier vol met eiwit. Pavlova zet niet uit dus je mag best een beetje de hoogte in werken.
  • Schuif de bakplaat in het midden van de oven en laat de pavlova 2 uur drogen. Laat ze vervolgens volledig afkoelen en bewaar ze tot gebruik afgedekt met een theedoek buiten de koelkast.

Banketbakkersroom

  • Je kunt de banketbakkersroom het beste maken tijdens het drogen van de pavlova. Doe voor de banketbakkersroom het custardpoeder samen met het ei en de helft van de kristalsuiker in een kom en klop dit met een garde tot een klontvrij papje.
  • Verhit ondertussen de melk met de rest van de suiker en het merg van het vanillestokje in een steelpan. Verwarm dit net zolang tot de suiker helemaal is gesmolten.
  • Schenk al kloppend de helft van het warme melkmengsel bij het eipapje in de kom en schenk vervolgens alles weer terug in de steelpan.
  • Roer de custard steeds goed door met een garde en laat het op middelhoog vuur indikken.
  • Schenk de dik geworden custard in een kom of plastic bak en dek af met plasticfolie of deksel. Laat de custard afkoelen en opstijven in de koelkast.

Aardbeiensaus

  • Maak de aardbeien schoon en pureer ze samen met de poedersuiker. Haal de gepureerde aardbeien door een zeef en vang de gladde saus op. Bewaar de saus in de koelkast.

Slagroom

  • Klop de slagroom samen met de poedersuiker en Klopfix lobbig. Doe dit vlak voordat je de taart gaat bouwen.

Pavlovataart bouwen

  • Leg een van de taartplakken op het bord waarop je de pavlovataart wilt serveren.
  • Schep de afgekoelde en stevig geworden banketbakkersroom in een spuitzak en spuit de helft van de banketbakkersroom op de plak pavlova.
  • Leg bovenop de banketbakkersroom de tweede laag pavlova en spuit hier de rest van de banketbakkersroom overheen. Leg de laatste plak pavlova bovenop.
  • Schep de lobbige slagroom bovenop de taart en verdeel hier het verse rood fruit overheen. Schenk de aardbeiensaus over de taart en serveer direct.