Ga terug
+ servings
Caesar Salad Kapsalon
Recept afdrukken
No ratings yet

Caesar Salad Kapsalon

Een combinatie tussen een Caesar Salad en het fastfood gerecht Kapsalon. Kán bijna niet beter.
Voorbereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd40 minuten
Totale tijd1 uur 5 minuten
Gang: hoofdgerecht, salade
Keuken: Hollands
Trefwoord: aardappelen, caesar salad, fastfood, kapsalon, kipgerecht, ovenschotel, salade
Porties: 2 personen

Equipment

  • Ovenschaal van 15x25cm

Ingrediënten

Frieten

  • 425 g kruimige aardappelen - in dunne partjes
  • 3 el Parmezaan poeder - extra omdat het lekker is
  • olijfolie
  • zeezout

Kippendijen

  • 350 g kippendijen - in reepjes
  • 1 teentje knoflook - fijngehakt
  • peper en zout

Dressing/saus

  • 3 el yoghurtmayonaise
  • 3 el citroensap
  • 1 el knoflooksaus

Caesar Salad

  • 75 g ijsbergsla - in reepjes
  • 1/4 komkommer - in blokjes
  • 6 cherrytomaatjes - gehalveerd
  • 1 ei - gekookt
  • 20 g ansjovis - in stukjes gesneden
  • 1 boterham - in blokjes van 1 x 1 cm

Instructies

Friet

  • Verwarm de oven voor op 220 graden, en als je die hebt; op de grillstand.
  • Verdeel de aardappelpartjes over een met bakpapier beklede bakplaat, en sprenkel er wat olijfolie en zout overheen. Hussel nog even door elkaar en schuif dan in de oven voor 30 minuten. LET OP: houd een klein deel van de bakplaat vrij zodat je hier later de croutons kunt leggen.
  • De laatste 2 minuten voeg je de Parmezaan toe, deze smelt dan over de frieten heen en zal zelfs een beetje krokant worden.

Kippendijen

  • Terwijl de oven staat te loeien, begin je aan de kip. Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en zet het vuur hoog. Voeg de kipreepjes toe, dan ook de knoflook en peper en bak op hoog vuur bruin.
  • Op het laatst voeg je nog een beetje zout toe en draai je het vuur laag (om het warm te houden) of uit.

Dressing/saus

  • Meng voor de dressing de mayo, het citroensap en de knoflooksaus met elkaar.

Caesar Salad

  • Terwijl de frieten gebakken worden en de kip bruin gebakken wordt, kun je beginnen met de salade. Zorg ervoor dat het ei gekookt is en voeg deze in parten toe aan de ijsbergsla, komkommer en cherrytomaatjes. Voeg ook de ansjovisstukjes toe en een eetlepel van de dressing. Roer door elkaar en zet aan de kant.
  • De croutons maak je door de broodstukjes met een beetje olijfolie te besprenkelen en vervolgens bij de frieten op de bakplaat te leggen voor 3 minuten.

Samenvoegen

  • Alles klaar en warm? Dan kun je de schaal vullen. Eerst de frieten, dan nog wat Parmezaan poeder. Dan de kip, weer wat Parmezaan poeder en de rest van de dressing/saus. Bovenop de salade. Serveer direct.