Ga terug
Crunchy kaneelkoekjes
Recept afdrukken
3.67 van 15 stemmen

Crunchy kaneelkoekjes

Ze heten Crunchy kaneelkoekjes maar zijn helemaal naar jou smaak aan te passen.
Voorbereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd40 minuten
Gang: tussendoortje
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: Bakken, kaneel, koekjes, oven, suiker

Equipment

  • mixer
  • oven met bakplaat

Ingrediƫnten

  • 170 g bloem
  • 1,5 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • 100 g zachte boter
  • 1 ei
  • 150 g kristalsuiker
  • 1/2 tl vanille-extract

voor de crunch

  • 50 g kristalsuiker
  • 1 el kaneel

Instructies

  • Verwarm je oven eerst voor op 175 graden. Zet ook je bakplaat vast klaar, die je bekleedt met bakpapier.
  • Meng in een kom de bloem, het bakpoeder en het zout.
  • In een beslagkom meng je de boter met de suiker. Maak hier een romig geheel van.
  • Mix hier het ei en het vanille-extract door tot alles goed gemengd is.
  • Roer nu het bloemmengsel door het botermengsel tot alles gemengd is. Roer niet te lang, daar wordt je beslag taai van en dat willen we niet!
  • In een apart bakje roer je de 50 gram suiker en de kaneel door elkaar. Dit is de coating van de koekjes. Ben je nou niet zo weg van kaneel, laat die dan gewoon weg. Je zet dan dus wel een schaaltje met 50 gram suiker apart.
  • Van het beslag maak je kleine balletjes.
  • Laat deze balletjes in het suiker-kaneelmengsel vallen en rol ze hierdoor. Zorg dat ze rondom goed omhuld zijn met een laagje suiker en kaneel.
  • Leg de bedekte balletjes op de bakplaat en druk ze iets in. Leg de koekjes wel een centimeter of twee van elkaar af, de koekjes zetten namelijk nog uit! Bak ze 15 Ć  18 minuten af in de oven.