Ga terug
Koekjeskoek
Recept afdrukken
2.94 van 15 stemmen

Koekjeskoek

Voor het maken van deze Koekjeskoek heb je geen oven nodig.
Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd15 minuten
rusttijd2 uur
Totale tijd2 uur 30 minuten
Gang: tussendoortje
Keuken: Hollands
Trefwoord: biscuit, gebak, hagelslag, koekjes, mokka

Ingrediënten

  • 2 pakken droge koekjes je hebt niet alles nodig
  • 250 g zachte boter
  • 150 g poedersuiker
  • oploskoffie
  • hagelslag

Instructies

  • Smelt de boter en meng deze met de poedersuiker. Zet dit in de koelkast.
  • Zet één kop koffie met de oploskoffie zoals op de verpakking geadviseerd wordt. Maak de koffie in een kop of bakje waarin je makkelijk koekjes kunt dopen. Meng daarnaast in een kopje 1 eetlepel oploskoffie met 2 eetlepels kokend water.
  • Haal het botermengsel uit de koelkast. Meng de sterke koffie (de laatst genoemde bij stap 2) met de crème. Zorg dat het helemaal opgenomen wordt, zodat je een mooie egale mokkakleur krijgt.
  • Je begint met de bodem. Leg hiervoor een laag droge koekjes naast elkaar. Ik heb er vijf naast elkaar gelegd, je kunt de koekjeskoek natuurlijk ook groter of kleiner maken. Bestrijk de koekjes met een royale laag mokkacrème.
  • Voor de volgende lagen doop je de koekjes steeds in de koffie. Doop ze niet te lang, dan vallen ze uit elkaar. Doop ze niet te kort, geef ze de kans om wat koffie op te zuigen. Leg deze koekjes vervolgens op de met mokkacrème besmeerde bodem. Vervolgens besmeer je deze koekjes ook weer met de mokkacrème. Herhaal deze stap tot je tevreden bent met de hoogte van je koekjeskoek of tot je mokkacrème overhebt voor ongeveer 1 ½ laag. Ik heb inclusief de bodem, 8 lagen koekjes gebruikt.
  • Je maakt de koekjeskoek af door deze helemaal te besmeren met de mokkacrème. Hier mag je royaal mee zijn. En dan the fun part: Om het helemaal af te maken versier je de koekjeskoek met hagelslag. Dit kan lastig zijn, omdat je de zijkanten ook moet bekleden. Je kunt bijvoorbeeld de schaal met de koekjeskoek schuin houden en zo de hagelslag erop strooien.Zet de koekjeskoek in de koelkast een paar uur voor je hem in plakjes serveert.