Ga terug
+ servings
Recept afdrukken
No ratings yet

Mexicaanse Nacho's

Het recept van Mexicaanse Nacho's is al eerder verschenen. Het bestaande recept heb ik aangepast en smaakt nu nog lekkerder.
Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd45 minuten
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Mexicaans
Trefwoord: koken, mexicaans, nacho's, oven, recepten
Porties: 2 personen

Equipment

  • Taartvorm met losse bodem van 24cm

Ingrediënten

  • 1 zak nacho cheese Dorritos
  • 2 kipfilets
  • 1 vleestomaat
  • 250 g ijsbergsla
  • 2 el kipkruiden
  • 4 lente uitjes
  • geraspte kaas
  • guacamole
  • zure room

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Bekleed de bodem van een taartvorm met zilverfolie.
  • Snijd de tomaat in blokjes en de lente ui in ringen. Meng deze met de sla en leg de sla in het midden van de taartbodem op een hoopje.
  • Leg hier vervolgens een laagje chips overheen.
  • Doe de kip met een beetje zout in een pan met ruim water en breng dit aan de kook. Wanneer het water kookt draai het vuur laag en laat je het 10 minuten zachtjes doorkoken.
  • Draai na tien minuten het vuur uit en laat de kip nogmaals tien minuten in het water rusten.
  • Haal de kip uit de pan en trek het met twee vorken uit elkaar tot snippertjes en kruid je het met flink wat kipkruiden. Het mag best pittig zijn!
  • Leg een laagje kip op de chips, dan een laagje chips en vervolgens herhaal je dit tot je ingrediënten op zijn. Eindig met een laagje chips.
  • Strooi flink wat geraspte kaas over de chips heen. Een aanrader hiervoor is geraspte Mozarella (pizza kaas) deze smelt namelijk onwijs goed, waardoor je een heerlijk kaas laagje krijgt.
  • Doe de taartvorm ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven, tot de kaas lekker gesmolten is. Omdat je het gerecht voor korte tijd in de oven hebt staan, dringt de warmte niet door tot het binnenste van het gerecht. Zo blijft de sla lekker knapperig en wordt het niet warm.
  • Haal de schaal uit de oven en doe een dikke klodder guacamole en zure room op de bovenkant van de chips.
  • Als je je gerecht wat pittiger wilt, snijd er dan een pepertje doorheen en leg er voor de finishing touch een hele peper bovenop.