Ga terug
+ servings
Recept afdrukken
No ratings yet

Lovely Brownies

Lovely Brownies, een heerlijk tussendoortje.
Voorbereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd1 uur
Gang: tussendoortje
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: Bakken, brownies, fototutorial, recept
Porties: 12 brownies

Equipment

  • vierkante bakvorm van 20x20 cm
  • oven
  • steelpannetje
  • zeef

Ingrediënten

  • 330 g pure chocolade
  • 100 g melk chocolade
  • 200 g ongezouten roomboter
  • 125 ml slagroom
  • 150 g zelfrijzend bakmeel
  • 200 g bruine suiker
  • 4 eieren
  • snufje zout

Instructies

  • Breek 200 gram pure chocolade en 100 gram melk chocolade in stukjes en doe deze samen met de boter in een pannetje en zet de pan op een laag vuur. Laat onder af en toe doorroeren smelten totdat je een mooi glad mengsel krijgt.
  • Klop de eieren los in een kom en voeg hier vervolgens de basterdsuiker aan toe. En ja, dit ziet er enorm smerig uit, maar trust me… het komt allemaal goed! Even goed doorroeren zodat de meeste suiker is opgelost.
  • Voeg vervolgens de gesmolten chocolade toe en roer het door met een houten lepel totdat de ingrediënten gemengd zijn. Niet met een mixer kloppen, hier wordt je mengsel taai van en het is bovendien niet nodig.
  • Zeef het bakmeel boven de kom en voeg er een snufje zout aan toe. Wederom goed doorroeren met een houten lepel (niet met de mixer) totdat het mengsel klontvrij is. Stort het beslag vervolgens in een ingevette bakvorm en plaats hem voor 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden (175 voor elektrisch).
  • Laat de brownies een dikke drie kwartier afkoelen in hun vorm voordat je het met glazuur bestrijkt. Het glazuur maak je als volgt: doe de slagroom in een pannetje en voeg daaraan de rest van de pure chocolade toe, in blokjes. Verhit op een laag vuur totdat de chocolade gesmolten is en je een lichtbruin mengsel krijgt. Stort dit glazuur vervolgens over de brownies heen en zet de schaal in de koelkast om af te koelen.
  • Je brownies komen dan ongeveer zo uit de koelkast! Bovenop een lekker sticky laagje glazuur, een laagje cake, maar diep van binnen nog lekker zompig. Zoals een echte brownie hoort te zijn! Uiteraard kun je voor de variatie nog noten, vruchten of ander lekkernij toevoegen, doe dit dan voordat je het zelfrijzend bakmeel aan je mengsel toevoegt. Lekker voor bij de koffie of als toetje met een toef slagroom.