Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed de springvorm met bakpapier.
Bak in een hapjespan de baconreepjes gaar en voeg daarna de knoflook en ui toe. Bak even kort mee in het vet van de bacon, en voeg dan de spinazie in etappes toe.
Laat de spinazie rustig slinken en doe dan de inhoud van de pan in een grote schaal. Snij de spinazie kleiner zodat je geen slierten in je taart hebt. Voeg hieraan de ricotta en de kazen toe en roer tot een massa waarin alles gelijkmatig is verdeeld.
Rol nu 1 vel bladerdeeg uit over de bodem van de springvorm, en bedek ook de randen van de springvorm met een reep bladerdeeg.
Stort in het bladerdeeg de vulling en verdeel gelijkmatig. Met een lepel maak je 5 kuiltjes waar je een ei in kunt breken (groot genoeg dus). Breek de 5 eieren in de kuiltjes en leg op de taart de tweede plak bladerdeeg. Druk aan bij de randen, en snijd het teveel aan deeg weg.
In het midden van het dak van de taart maak je een paar gaatjes, zodat warme lucht weg kan. Bestrijk vervolgens met het losgeklopte ei en schuif in de oven voor ongeveer 45 minuten. Wanneer de bovenkant mooi goudbruin van kleur is, is de taart klaar.