Ga terug
+ servings
Recept afdrukken
No ratings yet

Croissant Sandwich met Eiersalade en Bacon

Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd5 minuten
Totale tijd20 minuten
Gang: brunch, lunch
Trefwoord: pasen, sandwich
Porties: 3 croissant-sandwiches

Ingrediënten

Eiersalade

  • 5 eieren hardgekookt
  • 2 flinke el mayonaise
  • 1 el crème fraîche
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl kerriepoeder
  • 10-15 stengels bieslook fijngehakt
  • peper en zout

Overig

  • 100 gram bacon plakjes
  • 3 luxe croissants
  • 1/2 komkommer
  • extra bieslook fijngehakt, voor de garnering

Instructies

Eiersalade

  • Snijd de eieren in blokjes en doe de blokjes in een schaal. Voeg hieraan de rest van de ingrediënten voor de eiersalade toe. Roer goed door elkaar totdat je een mooie, lichtgele eiersalade hebt. Peper en zout voeg je toe naar smaak.

Overig

  • Bak de plakjes bacon in een droge hapjespan knapperig en snijd ondertussen de croissants horizontaal doormidden. Schaaf van de komkommer lange plakken.
  • Beleg de croissants met een dikke laag eiersalade, en verdeel de bacon, komkommer en bieslook erover. Leg de bovenkanten van de croissants erop, en zet ze vast met een prikker. Serveer direct.