Ga terug
–+ servings
pasta roomsaus maken met kookroom
Recept afdrukken
3.64 van 85 stemmen

Tagliatelle met knoflookroomsaus

Voor liefhebbers van pasta met witte saus is deze tagliatelle met knoflookroomsaus een regelrechte hit. Het is al jaren een populair recept voor OMF en niet zonder reden: in no time kun je namelijk aan tafel!
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Totale tijd25 minuten
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: comfort food, knoflookroomsaus, makkelijke maaltijd, pasta, pasta witte saus, tagliatelle
Porties: 4 personen

Equipment

  • fijne rasp

Ingrediënten

  • 500 g tagliatelle
  • 25 g boter
  • 6 teentjes knoflook - geraspt
  • 25 g bloem
  • 500 ml slagroom
  • 30 g pecorino - geraspt
  • 1 el verse peterselie - fijngehakt
  • zwarte peper

Instructies

  • Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  • Smelt ondertussen in een ruime (koeken)pan de boter en fruit hierin de knoflook aan tot deze goed begint te geuren.
  • Doe de bloem in de pan en bak deze onder af en toe roeren mee tot het een zanderig mensel wordt.
  • Schenk dan de slagroom in de pan en roer het geheel tot een klontvrije saus.
  • Voeg de pecorino toe en verwarm de saus tot de kaas is gesmolten.
  • Giet de tagliatelle af en schep de pasta bij de knoflooksaus in de pan. Voeg de peterselie en zwarte peper naar smaak toe en schep het geheel nog even om tot alle pasta is voorzien van een laagje saus. Serveer direct.