Ga terug
+ servings
One pot Taco Pasta
Recept afdrukken
4.50 van 6 stemmen

One pot Taco pasta

Voorbereidingstijd5 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd25 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 500 g rundergehakt
  • 1 ui - gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook - fijngehakt
  • 2 el tacokruiden
  • 1 rode paprika - in blokjes
  • 200 ml gezeefde tomaten
  • 500 ml runderbouillon
  • 400 g pasta*
  • 150 g cheddar - geraspt
  • peper en zout

Instructies

  • Verhit een beetje olie in een diepe pan en bak hierin het gehakt rul.
  • Voeg de ui, knoflook en tacokruiden toe en schep het geheel goed om. Bak het geheel tot de knoflook goed begint te geuren.
  • Doe de paprikablokjes, gezeefde tomaten, runderbouillon en pasta in de pan. Roer alles goed door en breng de saus aan de kook.
  • Draai het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat de pasta in 20-25 minuten gaar pruttelen. Dit duurt door de grote hoeveelheid ingrediënten altijd iets langer dan wanneer je pasta in water kookt.
  • Roer zodra de pasta gaar is de geraspte cheddar door het gerecht, net zolang tot de kaas helemaal is gesmolten.
  • Breng de One Pot Taco pasta op smaak met peper en zout.

Notities

*Voor deze One Pot Taco pasta gebruikte ik Conchiglie, echt een aanrader voor dit gerecht want de saus gaat lekker in de schelpjes zitten.