Verwarm de oven voor op 190℃ hetelucht en vet de ovenschaal in.
Breng een pan met water aan de kook. Halveer de sperziebonen en kook de boontjes 5 minuten voor.
Bak ondertussen in een andere pan het gehakt rul. Voeg hier de ingrediënten voor de kruidenmix voor het vlees aan toe en schep goed om.
Schep de voorgekookte sperziebonen bij het vlees in de pan en voeg alle ingrediënten voor de sausmix toe. Roer goed door en breng het geheel aan de kook. Laat 5 minuten koken.
Voeg de blokjes appel en de crème fraîche toe en roer alles nogmaals goed door.
Schep de Boboti in de ovenschaal en zet deze 14 minuten in de oven tot de bovenkant bruin kleurt.
Doe ondertussen de rijst en de rozijnen in een pan en schenk hier een flinke hoeveelheid water bij zodat de rijst helemaal onder staat.
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking gaar en giet af.