Ga terug
+ servings
boboti
Recept afdrukken
4.36 van 14 stemmen

Boboti

Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd45 minuten
Porties: 4 personen

Equipment

  • ovenschaal (30x20 cm)

Ingrediënten

  • 400 g sperziebonen
  • 400 g rundergehakt
  • 1 groene appel - in blokjes
  • 125 g crème fraîche
  • 200 g witte rijst
  • 50 g rozijnen

Kruidenmix voor het vlees

  • 1,5 tl uienpoeder
  • 1,5 tl knoflookpoeder
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1/2 tl korianderpoeder
  • 1/2 tl kurkuma
  • peper en zout

Sausmix

  • 1/2 blokje kippenbouillon
  • 1 el kerriepoeder
  • 1 tl kurkuma
  • 200 ml water

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 190℃ hetelucht en vet de ovenschaal in.
  • Breng een pan met water aan de kook. Halveer de sperziebonen en kook de boontjes 5 minuten voor.
  • Bak ondertussen in een andere pan het gehakt rul. Voeg hier de ingrediënten voor de kruidenmix voor het vlees aan toe en schep goed om.
  • Schep de voorgekookte sperziebonen bij het vlees in de pan en voeg alle ingrediënten voor de sausmix toe. Roer goed door en breng het geheel aan de kook. Laat 5 minuten koken.
  • Voeg de blokjes appel en de crème fraîche toe en roer alles nogmaals goed door.
  • Schep de Boboti in de ovenschaal en zet deze 14 minuten in de oven tot de bovenkant bruin kleurt.
  • Doe ondertussen de rijst en de rozijnen in een pan en schenk hier een flinke hoeveelheid water bij zodat de rijst helemaal onder staat.
  • Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking gaar en giet af.
  • Serveer de rijst en de Boboti naast elkaar.