Ga terug
+ servings
Zoete aardappelquesadilla's met zwarte bonen
Recept afdrukken
No ratings yet

Zoete aardappelquesadilla's met zwarte bonen

Voorbereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd10 minuten
Totale tijd35 minuten
Porties: 24 puntjes

Equipment

  • bakplaat met bakpapier

Ingrediënten

Zoete aardappel

  • 400 g zoete aardappel - in blokjes
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • peper en zout

En verder

  • 6 volkoren tortillawraps
  • 100 g zwarte bonen - uitgelekt en afgespoeld
  • 100 g mais - uitgelekt en afgespoeld
  • 100 g geraspte kaas*
  • 2 bosuitjes - in ringen

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180℃.
  • Doe de zoete aardappel samen met de olie en specerijen in een kom en schep dit goed om.
  • Verdeel de zoete aardappelblokjes over de bakplaat en rooster ze in 25 minuten in het midden van de oven zacht. Stamp de geroosterde zoete aardappel met een aardappelstamper fijn.
  • Smeer steeds een halve wrap in met de zoete aardappelpuree en verdeel hier zwarte bonen, mais, geraspte kaas en een deel van de bosuitjes overheen.
  • Vouw de tortillawrap dicht en bak deze in een droge koekenpan tot de wrap aan weerszijden goudbruin en krokant is geworden en de kaas is gesmolten.
  • Snijd de quesadilla in vier punten en serveer met zure room en avocado.

Notities

*Voor deze quesadilla's heb ik de Tex-Mex kaasmix van Albert Heijn gebruikt, dit is een mix van Edammer met chili, cheddar en Goude jonge kaas - erg lekker!
Wil je de quesadilla's bewaren dan kan dit in de koelkast. Krik ze op in de oven zodat de wraps weer krokant worden.