Ga terug
–+ servings
Paddenstoelenstoof met aardappelpuree
Recept afdrukken
3 van 6 stemmen

Paddenstoelenstoof met aardappelpuree

Voorbereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd1 uur
Totale tijd1 uur 30 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

Paddenstoelenstoof

  • 3 teentjes knoflook - fijngehakt
  • 1 ui - gesnipperd
  • 1 el tomatenpuree
  • 1/2 winterpeen - in blokjes
  • 1 rode paprika - in blokjes
  • 1 kg gemengde paddenstoelen
  • 2 el bloem
  • 4 el marsala
  • 200 ml bospaddenstoelenbouillon
  • 1 laurierblaadje
  • 2 kruidnagels
  • 2 takjes tijm
  • 4 blaadjes salie - fijngehakt
  • peper en zout

Aardappelpuree

  • 800 g kruimige aardappelen - geschild en in stukken
  • 50 g roomboter
  • scheutje melk
  • 1 tl mosterd
  • 1/4 tl nootmuskaat
  • peper en zout

Instructies

  • Smelt een beetje boter in een braadpan en voeg hier de knoflook en ui aan toe. Fruit dit aan tot het goed begint te geuren en voeg dan de tomatenpuree toe.
  • Doe de winterpeen, rode paprika en gemengde paddenstoelen in de pan en bak deze al omscheppend 10 minuten mee.
  • Doe de bloem in de pan en schep goed om tot alle groenten zijn voorzien van een dun laagje bloem.
  • Schenk de marsala en bospaddenstoelenbouillon in de pan en voeg hier het laurierblaadje, de kruidnagels, tijmblaadjes en salie aan toe. Roer goed door en breng het geheel aan de kook.
  • Laat de paddenstoelenstoof net zolang op laag vuur stoven tot je de aardappelpuree klaar hebt en breng op smaak met peper en zout.
  • Kook voor de aardappelpuree de aardappels in 25 minuten helemaal gaar.
  • Giet de aardappels af en doe de boter en melk in de pan. Stamp de aardappels tot een fijne puree.
  • Breng de aardappelpuree op smaak met de mosterd, nootmuskaat, peper en zout.
  • Serveer de aardappelpuree met de paddenstoelenstoof.