Smelt een beetje boter in een braadpan en voeg hier de knoflook en ui aan toe. Fruit dit aan tot het goed begint te geuren en voeg dan de tomatenpuree toe.
Doe de winterpeen, rode paprika en gemengde paddenstoelen in de pan en bak deze al omscheppend 10 minuten mee.
Doe de bloem in de pan en schep goed om tot alle groenten zijn voorzien van een dun laagje bloem.
Schenk de marsala en bospaddenstoelenbouillon in de pan en voeg hier het laurierblaadje, de kruidnagels, tijmblaadjes en salie aan toe. Roer goed door en breng het geheel aan de kook.
Laat de paddenstoelenstoof net zolang op laag vuur stoven tot je de aardappelpuree klaar hebt en breng op smaak met peper en zout.
Kook voor de aardappelpuree de aardappels in 25 minuten helemaal gaar.
Giet de aardappels af en doe de boter en melk in de pan. Stamp de aardappels tot een fijne puree.
Breng de aardappelpuree op smaak met de mosterd, nootmuskaat, peper en zout.
Serveer de aardappelpuree met de paddenstoelenstoof.