Ga terug
–+ servings
Recept afdrukken
4 van 1 stem

Kipgehaktballen met Cranberrysaus

Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd35 minuten
Gang: bijgerecht, borrelhapje
Porties: 12 gehaktballen

Ingrediënten

  • 350 gram kipgehakt naturel
  • 2 tl tijm gedroogd
  • 3 el ketjap manis
  • 2 tenen knoflook geraspt
  • 1 ei
  • peper
  • zout
  • paneermeel zoveel als nodig
  • roomboter
  • 250 gram cranberrysaus in pot
  • 2 flinke el Smokey barbecuesaus

Instructies

  • Doe het kipgehakt in een grote schaal en voeg daar alle ingredienten behalve de roomboter en sauzen aan toe. Kneed alles goed door elkaar. Zorg dat het gehakt niet te nat blijft. Is dat wel het geval voeg dan nog wat paneermeel toe.
  • Kneed vervolgens 12-15 gehaktballetjes en verhit hierna een flinke klont roomboter in een pan. Bak de balletjes goudbruin op hoog vuur, en zet het vuur dan middelhoog zodat de ballen kunnen garen.
  • Ondertussen verwarm je de cranberrysaus zodat deze wat vloeibaarder wordt, en dan voeg je de barbecuesaus toe. Roer goed door elkaar.
  • Rol de kipgehaktballen door de saus en serveer ze, samen met wat saus, in een schaaltje met prikkers erin.

Notities

Dit recept is voor 12-15 gehaktballetjes