Ga terug
Russische Tefteli
Recept afdrukken
4.67 van 6 stemmen

Russische Tefteli

Voorbereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd40 minuten
Totale tijd1 uur

Ingrediënten

Gehaktballen

  • 100 g (rondkorrelige) rijst - geen risotto rijst!
  • 500 g half-om-half gehakt
  • 1 ei
  • 3 el gehaktkruiden met ui - bijv. van Silvo
  • olie om te bakken

Saus

  • 1 medium ui - gesnipperd
  • 1/2 winterpeen - fijngesneden
  • 300 ml passata*
  • 250 ml kippenbouillon
  • 3 el crème fraîche
  • pepr en zout

Instructies

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar en laat deze afkoelen.
  • Doe de afgekoelde rijst samen met de andere ingrediënten (m.u.v. de olie) voor de gehaktballen in een kom en kneed goed door.
  • Vorm 8 gehaktballen van het mengsel.
  • Verhit de olie in een diepe pan en bak hierin de gehaktballen rondom goed bruin.
  • Haal de gehaktballen uit de pan en leg ze even op een bord.
  • Bak in dezelfde pan de ui en wortel een minuut of 5.
  • Voeg daarna de passata, kippenbouillon en crème fraîche toe. Roer goed door en breng de saus zachtjes aan de kook. Laat de saus vooral niet te hard koken om te voorkomen dat de crème fraîche gaat schiften.
  • Breng de saus op smaak met peper en zout.
  • Leg de gehaktballen voorzichtig terug in de saus en laat deze 30-40 minuten in de saus stoven. Draai ze af en toe voorzichtig om.
  • Serveer de gehaktballen met aardappelpuree of boekweit en een flinke schep saus.

Notities

*In plaats van 300 ml passata en kippenbouillon gebruikte ik 500 ml passata en een klein beetje water.