Ga terug
–+ servings
Pandan panna cotta met kokoskaramel
Recept afdrukken
No ratings yet

Pandan panna cotta met kokoskaramel

Porties: 10 stuks

Equipment

  • ramekins of siliconen muffinvormpjes
  • garde of elektrische (hand) mixer

Ingrediënten

Pandan panna cotta

  • 700 ml ongeklopte slagroom
  • 100 g kristalsuiker
  • 7 pandanbladeren - geknoopt
  • 3 blaadjes gelatine

Kokoskaramel

  • 1 blik Fairtrade Original kokosmelk - 400ml
  • 70 g palmsuiker (kokosbloesemsuiker)
  • snuf maldon zout

En verder

  • cornflakes of gedroogde gepofte rijst

Instructies

  • Zet voordat je begint met het recept eerst het blik kokosmelk in de koelkast, deze moet daar namelijk minimaal 1 uur staan zodat de kokosroom en de -melk van elkaar scheiden.
  • Ga dan verder met maken van de panna cotta. Doe hiervoor 500 ml slagroom, de kristalsuiker en de geknoopte pandanbladeren in een pan en breng het geheel aan de kook. Kook de slagroom op laag vuur 15 minuten in tot er nog zo'n 400 ml over is. Let op dat de slagroom niet over kookt!
  • Week de baadjes gelatine in koud water. Knijp ze uit en roer ze door de warme room tot de gelatine volledig is opgenomen.
  • Laat de pandanroom afkoelen naar kamertemperatuur.
  • Maak terwijl de pandanroom afkoelt de kokoskaramel. Schep hiervoor de dikke kokosroom uit het blik dat je in de koelkast hebt gezet en doe dit in een steelpannetje. Als het goed is moet dat nu makkelijk gaan omdat door de koude temperatuur van de koelkast de room bovenin het blik is gaan zitten en de kokosmelk onderin ligt.
  • Doe de palmsuiker bij de kokosroom in de pan en breng het geheel aan de kook. Kook de kokoskaramel 15 minuten onder af en toe doorroeren tot de karamel dikker is geworden. Laat de karamel volledig afkoelen, hij wordt dan ook nog wat dikker. Voeg het zout pas op het allerlaatste moment toe.
  • Klop de rest van de slagroom (200ml) lobbig.
  • Vis de pandanbladeren uit de afgekoelde pandanroom en spatel de lobbig geklopte slagroom voorzichtig door de afgekoelde room.
  • Schenk het panna cotta beslag in de muffinvormpjes en laat deze minimaal 2 uur in de koelkast opstijven.
  • Schep voor het serveren een beetje van de kokoskaramel in een diep bord en leg hier de pandan panna cotta bovenop. Knijp de cornflakes een beetje fijn tussen je handen en strooi dit over de panna cotta. Serveer direct.