Ga terug
+ servings
Frisse kipwraps met appel
Recept afdrukken
No ratings yet

Frisse kipwraps met appel

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd10 minuten
Totale tijd20 minuten
Porties: 6 wraps (36 rolletjes)

Ingrediënten

  • 6 grote tortillawraps
  • 1 kipfilet - à 200g
  • 1/2 tl Lemon Pepper*
  • 1/4 komkommer - in reepjes
  • 1 handje ijsbergsla
  • 1 appel - in dunne partjes
  • aioli

Instructies

  • Leg de tortillawraps in de magnetron of in een warme pan als ze wat aan de droge kant zijn.
  • Leg de kip in een pannetje en schenk er net zoveel water bij tot de kip onderstaat.
  • Breng het water aan de kook en draai het vuur laag. Laat de kip in 10 minuten gaar koken.
  • Pluis de kip met behulp van twee vorken uit elkaar en breng op smaak met Lemon Pepper.
  • Smeer de wrap in met een dun laagje aioli en verdeel de kip en de rest van de ingrediënten in een strook over het midden van de wraps.
  • Rol de tortillawraps op en snijd ze in stukken of verpak ze in aluminiumfolie om mee te nemen.

Notities

*Ik gebruik Lemon Pepper van de Original Spices by Jonnie Boer (merk Euroma) maar blijkbaar is dit product niet meer verkrijgbaar. Als alternatief kun je gemalen zwarte peper en wat citroenzest gebruiken.
**Om te voorkomen dat de appel bruin kleurt wanneer je de wraps in de koelkast bewaart, besprenkel je de appelpartjes lichtjes met wat citroensap voordat je ze in de wrap stopt.