Vet de ovenschaal in met een beetje olijfolie en verwarm de oven voor op 180 graden.
Verhit een beetje olijfolie in een pan, en bak hierin de rode ui glazig. Voeg daarna de knoflook en de kastanjechampignons toe en bak laatstgenoemde op hoog vuur lekker bruin. Bak ze niet te lang, dat is niet nodig want er wordt nog verder gegaard in de oven.
Terwijl de champignons bakken, verdeel je de aardappelschijfjes over de bodem van de ovenschaal en bestrooi je deze met een beetje peper en zout.
Maak hierna een mengsel van de Boursain, geraspte kaas, slagroom en het ei. Klop goed door en voeg dan royaal peper en een beetje zout toe.
Wanneer de champignons een mooi kleurtje hebben gekregen giet je het vocht af en verdeel je de champignons in de ovenschaal. Giet het kaas-slagroommengsel erover en verdeel over de bovenkant de blokjes boter. Schuif in de oven voor 35 minuten.