Schep de kip samen met de rest van de ingrediënten om. Breng ondertussen water aan de kook voor de sperziebonen en voor de rijst.
Kook de sperziebonen en de rijst gaar terwijl je de Kip Madras klaarmaakt.
Verhit een droge koekenpan op het vuur en bak hierin de kip rondom goudbruin.
Roer alle ingrediënten voor de saus door elkaar, tot de maizena is opgelost.
Zelf vind ik het altijd lekker om de appel nu al aan de kip toe te voegen zodat deze wat zachter wordt, maar je kunt er ook voor kiezen om deze de laatste 2 minuten mee te bakken.
Schenk als je de appel bij de kip in de pan hebt gedaan ook de saus in de pan en roer goed door. Breng de saus aan de kook en laat deze 10 minuten zachtjes pruttelen. Door de maizena wordt de saus vanzelf iets dikker.
Schep de sperziebonen bij de Kip Madras in de pan (of serveer ze apart als je dit liever hebt) en voeg ook de crème fraîche aan het gerecht toe. Roer goed door tot de crème fraîche helemaal is gesmolten. Deze zorgt er ook voor dat de saus nog wat dikker wordt.
Serveer de Kip Madras met de gekookte rijst.
Notities
*Bij grote eters is dit recept meer geschikt voor 3 personen.